«

»

Apr 28

Σιταρόχορτο, η Αμβροσία των Θεών

wheatgrass-1

Το σιταρόχορτο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πάρα πολύ διάσημο για τις εξαιρετικές ευεργετικές του ιίότητες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Είναι πολύ απλό στην παρασκευή του και εξαιρετικά φθηνό.

 

Διαβάστε παρακάτω τι κάνει.

Είναι το μοναδικό προϊόν που γνωρίζει ο άνθρωπος που έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον οργανισμό μας από βαριά μέταλλα, νεκρά κύτταρα, νεκρές μεμβράνες και τοξίνες που συσσωρεύονται στους πόρους του παχέος εντέρου για χρόνια.

Αποτοξινώνοντας και τρέφοντας τον οργανισμό μας συγχρόνως επέρχεται η εξισορρόπηση της υγείας μας.

 

35 ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΙΤΑΡΟΧΟΡΤΟΥ (ΧΛΩΡΟΦΥΛΛΗ):

1) Η χλωροφύλλη είναι αντιβακτηριακή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά και εξωτερικά για θεραπεία.

2) Ο Δρ. Jenssen M.D. είπε μεταξύ άλλων ότι χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να αφομοιωθεί ο χυμός χλωροφύλλης από τον ανθρώπινο οργανισμό και ότι αυτό γίνεται χωρίς κόπο.

3) Η χλωροφύλλη από σιταρόχορτο αναπλάθει το αίμα.Έρευνες σε πειραματόζωα με αναιμία έδειξαν μετά τη χρήση χλωροφύλλης ότι ο αιματοκρίτης επέστρεψε στα φυσιολογικά όρια μέσα σε 4 – 5 ημέρες.

4) Αγρότες τάισαν ανίκανα βόδια κα αγελάδες με σιταρόχορτο και επανέκτησαν την γονιμότητα τους. Το περιεχόμενο υψηλής ποσότητας μαγνησίου στη χλωροφύλλη χτίζει ένζυμα και αναπλάθει τις σεξουαλικές ορμόνες, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει στον ανθρώπινο οργανισμό.

5) Χλωροφύλλη μπορεί να εξαχθεί ατό πολλά φυτά, η χλωροφύλλη όμως από σιταρόχορτο είναι ανώτερη διότι είναι η μόνη που περιέχει πάνω απο 100 στοιχεία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και είναι μη τοξική σε οποιαδήποτε ποσότητα σε σύγκριση με τη χλωροφύλλη από φύλλα πολλών δέντρων όπως π.χ. φύλλο ελιάς, ελάτου, πορτοκαλιάς. Είναι αξιοσημείωτο οτι και τα ζώα δεν τρώνε αυτά τα φύλλα λόγω πιθανής τοξικότητας.

6) Το σιταρόχορτο συντηρεί επιτυχώς όλα τα φυτοφάγα ζώα στον πλανήτη για αιώνες.

7) Η Δρ. Γουιγκμορ βοηθούσε κόσμο να θεραπευτεί από χρόνιες και ορατές ασθένειες χρησιμοποιώντας σιταρόχορτο εδώ και 30 χρόνια

8) Ο χυμός χλωροφύλλης αναπλάθε τους ιστούς.

9) Είναι ο ανώτερος αποτοξινωτικός παράγοντας που γνωρίζει ο άνθρωπος σε σύγκριση με άλλους χυμού πράσινων λαχανικών ή καρότου. Ο Δρ. ΤΗΟΜΑS, συνεργάτης της Δρ. Γουίγκμορ, έδειξε ότι 7 κιλά φρέσκου σιταροχορτου ισοδυναμεί με 170 κιλά από τα καλύτερα Φρέσκα λαχανικά όπως καρότο, μαρούλι, σέλινο κ.λ.π.

10) Το σιταρόχορτο περιέχει οξυγόνο όπως όλα τα φυτά που περιέχουν χλωροφύλλη. Και όπως είναι γνωστό ο εγκέφαλος και τα αγγεία λειτουργουν στο μάξιμουμ μέσα σ’ ένα περιβάλλον υψηλό σε οξυγόνο.

11) Η χλωροφύλλη σιταροχορτου εξουδετερώνει τοξίνες που βρίσκονται μέσα στον οργανισμό μας.

12) Καταπολεμά τους όγκους

13) Βελτιώνει το ζάχαρο στο αίμα μας (διαβήτη) ειδικά όταν συνδυάζεται με ωμές “ζωντανές τροφές”

14) Στο περιοδικό American Surgeons Journal ο Δρ,Benjamin Cluskin συνιστά χλωροφύλλη για κακοσμία σώματος, μολύνσεις, πληγές,χρόνια ιγμορίτιδα, φλεβίτιδες και κολπικές μολύνσεις, επίσης εξαφανίζει αιμορροΐδες

15) Λειτουργεί σαν καθαρτικό, επίσης χρησιμοποιείται και σαν αποσμητικό

16) Μόνο μιά μικρή ποσότητα στον ανθρώπινο οργανισμό,προλαμβάνει και διατηρεί υγιή δόντια

17) Κρατώντας το χυμό σιταρόχορτου για 6 λεπτά στο στόμα σταματάει τον πονόδοντο, απορροφά τις τοξίνες και συσφίγγει τα χαλαρά ούλα

18) Γαργάρα για ερεθισμένες αμυγδαλές,

19) Εξαλείφει την πυορία, Πολτός σιταρόχορτου μαζί με το χυμό του στην πάσχουσα

περιοχή ή το μασάμε και φτύνουν τον πολτό.

20) Πίνουμε σιταρόχορτο για δερματικά προβλήματα όπως ψωρίαση και έκζεμα.

21) Προλαμβάνει το άσπρισμα των μαλλιών και επαναφέρει το φυσικό

χρώμα ειδικά όταν οι συνδιάζεται με “ζωντανές τροφές*»

22) Μπορεί και κάποιος να νοιώσει άμεση ενέργεια,αντοχή και την αίσθηση της ευφορίας.

23) Βελτιώνει την πέψη

24) Μοναδικό για αιματολογικές παθήσεις όλων των ειδών λίγο της υψηλής περιεκτικότητας σε ένζυμα ειδικά όταν συνοδεύεται από ωμή ζωντανή διατροφή

25) Τέλειο για καθαρισμό δέρματος, απορροφάται από το δέρμα και το τρέφει. Στο μπάνιο ρίχνουμε στο σώμα μας φρέσκια χλωροφυλλη για15-20 λεπτά και ξεπλένουμε.

26) Στην δυσκοιλιότητα είναι το τέλειο και κρατάει το έντερο χαλαρό.

27) Βοηθάει τις λειτουργίες της καρδιάς, το αρτηριακό,τα εντόσθια, την ουρήθρα και τους πνεύμονες.

28) Διαλύει ουσίες στους πνεύμονες που έχουν δημιουργηθεί από διάφορα οξέα (μονοξείδιο του άνθρακα) κ.λ.π.

29) Ρίχνει την πίεση γιατί βοηθάει στην συντήρηση των αγγείων.

30) Το σιταρόχορτο αναζωογονεί τα γερασμένα κύτταρα,αντιστρέφει τη γήρανση και μας κάνει να νοιώθουμε πιο ζωντανοί

31) Ενεργοποιεί το θυρεοειδή κατά της παχυσαρκίας.

32) Θεραπεύει την ακμή.

33) Καταπραΰνει και θεραπεύει κοψίματα, καψίματα,δηλητηριώδη, κισσούς, μύκητες ποδιών, τσιμπήματα εντόμων, πληγές κλπ

34) Ανακουφίζει από εγκαύματα ηλίου.

35) Στα μαλλιά μασάζ πριν το λούσιμο, εξαλείφει πιτυρίδα και φαγούρα

Πηγή: /www.annwigmore.gr

 

Πως παρασκευάζεται;

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι παρασκευής του σιταρόχορτου, όμως εγώ θα αναφέρω την μέθοδο που έχω χρησιμοποιήσει ο ίδιος.

wheatgrass-2

Υλικά:

2 ζαρτινιέρες

σπόρους σταριού (εάν είναι δυνατόν να είναι φρέσκος)

χώμα με πολύ τύρφη (όλα τα φυτώρια έχουν)

Γεμίζουμε την μισή ζαρτινιέρα με χώμα, ρίχνουμε τους σπόρους και ρίχνουμε και το υπόλοιπο χώμα μέχρι επάνω. Ποτίζουμε καλά και σκεπάζουμε την ζαρτινιέρα με κάτι ώστε να υπάρχει πλήρες σκοτάδι και την τοποθετούμε σε σκιερό μέρος.

Μετά από εφτά μέρες, την ξεσκεπάζουμε και ήδη θα έχουν αρχίσει να πετάγονται οι βλαστοί.

Αφήνουμε τους βλαστούς λίγο να μεγαλώσουν μέχρι 10 – 15 εκατοστά περίπου.

Πιάνουμε μια μικρή τούφα από πάνω, την κόβουμε και την βάζουμε σε έναν αποχυμωτή, ή μίξερ με ένα ποτηράκι του κρασιού νερό.

Το στραγγίζουμε και είναι έτοιμο να το πιούμε.

Κοντά στο μήνα οι βλαστοί θα αρχίσουν να κιτρινίζουν, προνοήστε πριν χαλάσουν να έχετε βάλει την δεύτερη ζαρτινιέρα για να μην ξεμένετε ποτέ.

Μερικά ακόμη για τα φύτρα:

Τα φύτρα είναι γνωστά για την διατροφική τους αξία , εδώ και 5.000 χρόνια στους Κινέζους αλλά και στους Ινδιάνους της Αμερικής .

Τα χρησιμοποιούσαν οι Κινέζοι γιατροί και τα σύστηναν στους  ασθενείς τους, αναφέρεται οτι ο Άγγλος θαλασσοπόρος  Τζέιμς Κουκ  στην προσπάθειά του να γλυτώσει το πλήρωμά του από το σκορβούτο τα είχε καθιερώσει στη διατροφή του πληρώματός του και στους λαούς της Ασίας είναι γνωστά και καταναλώνονται εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Τα φύτρα μπορούμε να τα παράγουμε μόνοι μας σ’όλη τη διάρκεια του χρόνου,χωρίς χώμα και ήλιο, μπορούν να παραχθούν εύκολα στις συνθήκες των διαμερισμάτων και έτσι ξέρουμε πάντα οτι δεν περιέχουν φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες και είναι απολύτως βιολογικά.

Τα φύτρα έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα θερμίδων ενώ αντίθετα είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνες , μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Αν σκεφτούμε ότι όλοι οι οργανισμοί καταβάλλουν τη μέγιστη προσπάθεια όταν αναπτύσσονται , πόσο δε παραπάνω όταν παράγουν νέους οργανισμούς, άρα παράγουν και τη μεγαλύτερη ποσότητα θρεπτικών συστατικών για να ανταπεξέλθουν στις διαδικασίες αυτές , τότε μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τον πλούτο των συστατικών που περιέχουν την δεδομένη στιγμή.

Οι σπόροι για να γίνουν φύτρα πολλαπλασιάζουν την περιεκτικότητά τους σε θρεπτικές ουσίες , με παράδειγμα το σιτάρι που φθάνει την βιταμίνη Ε έως και 600 φορές περισσότερη από ότι περιείχε ο σπόρος.

Είναι η στιγμή επίσης που τα πολύτιμα ένζυμα βρίσκονται στη πιο υψηλή περιεκτικότητα

ανά 100 γρ. περιέχουν περίπου:

  • Πρωτεΐνες: 9 γρ.
  • Λιπαρά: 0,5 -1 γρ.
  • Yδατάνθρακες: 15-20 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 6γρ.
  • Bιταμίνη C: 15+gr
  • Φυλλικό οξύ: 100 mg περίπου
Για παράδειγμα τα φύτρα από φακές είναι από τις πλουσιότερες πηγές πρωτεΐνης και περιέχουν 26% , σε σχέση με το κρέας που περιέχει 28%.Επίσης τα φύτρα της φακής περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, φυλλικού οξέος και είναι από τις καλύτερες πηγές φυτικών ινών .
Τα φύτρα σουσαμιού είναι πρώτα σε περιεκτικότητα λαδιού και περιέχουν  μεγάλη ποσότητα ασβεστίου και μεθειονίνης που είναι από τα πιο σπουδαιότερα  αμινοξέα και βοηθούν στην αποβολή από το σώμα μας των βαρέων μετάλλων.
Όταν oι σπόροι του σουσαμιού δεν είναι επεξεργασμένοι περιέχουν
  • περισσότερη νιασίνη από το μαύρο ψωμί
  • περισσότερο ασβέστιο από το αγελαδινό γάλα
  • 150% περισσότερο σίδηρο από το βοδινό συκώτι
  •  300%περισσότερο φώσφορο από το αυγό
  • περισσότερη πρωτεΐνη από το κοτόπουλο , το συκώτι και το κρέας.
Τα φύτρα των σπόρων Άλφα-Άλφα έχουν περισσότερη χλωροφύλλη από το σπανάκι , το μαϊντανό και το λάχανο.
Περιέχουν βιταμίνες A, B, C, E, K και μέταλλα.
Τα φύτρα της σόγιας -ροβίτσα-περιέχουν 28% πρωτεΐνη, όσο δηλαδή περιέχει και το κρέας και είναι ίσης διατροφικής αξίας. Επίσης περιέχουν σίδηρο και κάλλιο.
Τα φύτρα ραδικιού περιέχουν 29 φορές περισσότερη βιταμίνη Ε και 4 φορές περισσότερη βιταμίνη Α από το γάλα.
Οι σπόροι των αμύγδαλων και του σουσαμιού δεν εμφανίζουν φύτρα , παρ’ όλα αυτά όταν μείνουν για λίγες ώρες στο νερό(8-24h το αμύγδαλο και 6-8 h το σουσάμι) ενεργοποιούνται τα ένζυμά τους , είναι εξαιρετικές πηγές ασβεστίου και πρωτεΐνης και βιταμινών Β και Ε.
Ο ηλιόσπορος είναι πλούσιος σε Ω6 μέταλλα, βιταμίνες Β και Ε και σε χλωροφύλλη.
Άλλες Πηγές:

1 ping

  1. Σιταρόχορτο, η Αμβροσία των Θεών - Tilegrafos

    […] Πηγή […]

Leave a Reply