«

»

Jun 18

Πικραλίδα το γνωστό μας αγριοράδικο και πώς το χρησιμοποιούμε στη χοληστερίνη, στη δυσκοιλιότητα, στη δυσπεψία και στην αποτοξίνωση

pikralida

Λοιπόν…  στην ανάρτησή μου αγριοράδικο το πολύτιμο – αλλιώς και ταράξακο είδαμε πως παρασκευάζουμε με όλα τα μέρη του φυτού -αποξηραμένα ή μη -αφεψήματα ή εγχύματα…

Για το έγχυμα:

Μία κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα ή και άνθη του βοτάνου για ένα μεγάλο φλιτζάνι βραστό νερό μπορούμε να πίνουμε ένα φλιτζάνι  πριν το φαγητό μας ή πριν τον βραδινό ύπνοάριστο σαν αναψυκτικό το καλοκαίρι με την προσθήκη λεμονιού… για το αφέψημα: 2-3 μικρές κουταλιές από ρίζα ταραξάκο σε ένα φλιτζάνι νερό, το σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά και πίνουμε 3 φορές τη μέρα ή κάθε βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο

Για το βάμμα:

Ειδικά το βάμμα το προερχόμενο από τη ρίζα, θεωρείται πως περιέχει τις ιαματικές ιδιότητες στο μέγιστο…

μπορούμε να πάρουμε 30 σταγόνες τρεις φορές την ημέρα… όλα τα μέρη του βοτάνου μπορούν να φαγωθούν…

από τις ρίζες μέχρι τα άνθη.. και ας δούμε πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες ανισορροπίες του οργανισμού μας για να έχουμε υγεία, ευεξία και ευζωία!

Χοληστερίνη

Ετοιμάζουμε αφέψημα από τη ρίζα του ταράξακο και πίνουμε δύο (2) έως τρία (3) φλιτζάνια την ημέρα

Δυσκοιλιότητα

Ετοιμάζουμε έγχυμα του βοτάνου και πίνουμε ένα (1) έως δύο (2)  φλυτζάνια την ημέρα

Δυσπεψία

Πριν από το φαγητό πίνουμε περίπου είκοσι (20) σταγόνες βάμματος θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τα προβλήματα δυσπεψίας διότι το ταράξακο βοηθάει στην καλύτερη αφομοίωση των τροφών

Αποτοξίνωση

Τις εποχές – όπως τέλος του χειμώνα με νωρίς την άνοιξη – που μπορούμε να βρούμε αγριοράδικα δεν χάνουμε την ευκαιρία να κάνουμε αποτοξίνωση

πως;

πίνοντας το χυμό τους με μπόλικο λεμόνι…

πως γίνεται;

ο χυμός γίνεται περνώντας τα χόρτα μας ωμά όπως είναι από το μπλέντερ…

το αγριοράδικο είναι από τα πολυτιμότερα βότανα αποτοξίνωσης μαζί με την τσουκνίδα!!!!

thalia

botanologia

http://diadrastiko.blogspot.com

Το είδαμε εδώ: http://aorata-gegonota.blogspot.gr/2013/06/blog-post_18.html

Leave a Reply