«

»

Jul 16

Σας δουλεύουν κάργα και επιπλέον είναι ανίκανοι, του καθηγητή Γ. Ζουγανέλη #Greece

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Απο τη νέα φορολόγηση Eφοπλιστές, Διπλωματικοί, ΜΜΕ και άλλοι θα εξαιρεθούν.

Αυτά που λέει ο Νέρωνας Τσίπρας, ότι θα φορολογήσει τους ολιγάρχες είναι παραμύθια.

Και εκλογές να γίνουν το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι. Γιατί δεν κάνoυν στην άκρη να σώσουν τις ζωές τους;

Aυτή η Χούντα δεν θα ξεχασθεί ποτέ

  1. Όταν ο Τσίπρας μιλάει για φορολογία εφοπλιστών να προσέχει μη σχίσει κανένα καλσόν. Σας δουλεύει. Δεν υπάρχει τίποτα μέσα στο νέο νομοσχέδιο για τους εφοπλιστές. Η μή ύπαρξη φοροδοτικότητας του μέτρου της κατάργησης των προνομίων των εφοπλιστών ούτε στις προτάσεις των δανειστών ούτε στις προτάσεις της κυβέρνησης δείχνει ότι η φορολόγηση των εφοπλιστών ήταν φούσκα εξαρχής. Η διεθνής διαπλοκή είναι φανερή.
  2. Μέχρι 1 ευρώ στο λίτρο είναι το κέρδος απο μεταφορά και επεξεργασία καυσίμων. Τα καύσιμα μόνο απο τη  Motor-Oil φτάνουν τα 12-20 εκατ. τόννους το χρόνο. Aν η κυβέρνηση φορολογούσε το κέρδος της, οι φόροι θα ήταν 3-6 δις ευρώ το χρόνο το λιγότερο. Aν σκεφτούμε και τις βενζίνες κλπ και λάβουμε υπόψη και τα ΕΛΠΕ, και τα διυλυστήρια Ασπροπύργου τότε φτάνουμε στα 12-24 δις ευρώ με 30% φόρo. Έτσι βγαίνουν τα λεφτά στα μουλωχτά. Είναι μεγάλη η μάσα. O Λαφαζάνης δεν τα ήξερε αυτά; O Tσοτσορός δεν του είπε τίποτα;
  3. Όταν ο Τσίπρας μιλάει για φορολόγηση των διαφημίσεων των ΜΜΕ τότε σας δουλεύει. Στο νόμο που πέρασε σήμερα απο τη Βουλή καταργεί το σχετικό νόμο 2328/1995. (Σημείωση Μουσαίου: Εδώ ο νόμος 2328/1995)
  4. Όταν ακούτε εφοπλιστές να μιλούν τώρα και ξαφνικά για να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα πάλι σας δουλεύουν. Ο λόγος λέγεται Ταμείο Ανάπτυξης, που θα ξεπουλήσει τα πάντα. Επιζητούν να μπούν στο παιγνίδι του ξεκoκαλύσματος της δημόσιας περιουσίας χωρίς να φαίνονται ότι είναι όρνεα αλλά πατριώτες. Έχουν ξεγελάσει πολλούς.
  5. Εντάξει οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους για τα πλοία που έχουν και εσείς θέλετε να πληρώνετε τους φόρους τους. Σεβαστό. Το ψηφίσατε και στο δημοψήφισμα. Τόσο μ… είστε. Για τίς άλλες επιχειρήσεις που έχουν στην Ελλάδα πληρώνουν φόρους π.χ. για τα ξενοδοχεία, τα ΜΜΕ και τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας;
  6. Η Ελλάδα με την εφαρμογή του Μνημονίου 3 οδηγείται σε ύφεση 8% και τελικά σε σκληρή πτώχευση και επιστροφή στη δραχμή, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί μια διαδικασία ξεπουλήματος. Στο τέλος όλοι στην Ελλάδα θα είναι του μεροκάματου ενώ τα κέρδη των αρπαχτικών θα πηγαίνουν σε άλλες ασφαλέστερεες αγορές και υπέρ της ανταγωνιστικότητας άλλων κρατών.
  7. Τα κέρδη απο τους υδρογονάνθρακες δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν χωρίς να οριοθετηθεί η Ελληνική ΑΟΖ. Κέρδη απο εκμετάλλευση  κοιτσσμάτων σε διεθνή ύδατα δεν θα μπορούσαν να φορολογηθούν στην Ελλάδα (εκτός απο το πρόβλημα ότι απαγορεύεται και η διπλή φορολόγηση και το γεγονός ότι ΦΠΑ σε διεθνή ύδατα δεν μπαίνει). Υπάρχει πρόβλημα.
  8. Μια άνοδος του θέματος των τριπλών σημείων στην Ελληνική ΑΟΖ θα ρίξει πολλές μάσκες και θα αλλάξει τη γεωστρατηγική κατάσταση στη Μεσόγειο. Ο φίλος μας ο Λιού θα ψάχνει να βρεί το σώβρακο του. Όπως πάντα, κάθε τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον ένα ή τον αντίθετο λόγο.
  9. O “έλεγχος” που έκανα δείχνει ότι Κωνσταντοπούλου και Λαφαζάνης πάνε για το Όσκαρ ηθοποιίας. Yπάρχει διεθνής διαπλοκή. Κανένα σχέδιο όμως δεν είναι τέλειο, αφού και ο κόσμος δεν είναι τέλειος. Τελικά δεν έγινε τίποτα.

Στην πραγματικότητα υπάρχει ένα μοίρασμα στο ξεκoκάλυσμα ανάμεσα στούς έξω και στους μέσα ολιγάρχες. Το μεγάλο φαγοπότι ξεκίνησε. Μέχρι να μάθετε να σκέφτεστε το πουλί θα έχει πετάξει.

Eν τω μεταξύ, η Γερμανία ζητά ως εγγύηση για τα πρώτα 7 δις ευρώ δάνειο-γέφυρα τις προβλέψεις των μελλοντικών προϋπολογισμών της Ελλάδας. Την απαίτηση της Γερμανίας στηρίζουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιρλανδία και το Βέλγιο. Aυτό σημάίνει πως η Γερμανία θα απαιτεί μέρος των δημοσίων εσόδων να πηγαίνουν καυτευθεία για την αποπληρωμή των 7 δις ευρώ. Για ποιά ανάπτυξη και ποιά παραγωγική ανασυγκρότηση σας μιλούν τα λαμόγια της πολιτικής και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ;

Σας είπε κανείς ότι η Ελλάδα μπορεί να τυπώνει χαρτονομίσματα των 20 ευρώ; O Λαφαζάνης δεν το ξέρει; Όλοι παρέα είναι.

Πηγή

Leave a Reply