«

»

Sep 26

Σαμαράς ή τανκς!

ARMY4

Μια ανάρτηση στον ιστότοπο της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ) θορύβησε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Γκουτζαμάνη η οποία με παραγγελία της στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Παναγιώτα Φάκου ζήτησε προκαταρκτική εξέταση.

Το αν υπάρχει κίνδυνος ή όχι εκτροπής του πολιτεύματος θα το διερευνήσει η Δικαιοσύνη, ως οφείλει εξάλλου να κάνει σε κάθε περίπτωση που κρίνεται ότι υπάρχει σχετικός κίνδυνος.

Ο όλος… πανικός, πάντως, ύστερα από ένα κείμενο σε ένα blog, τη δεδομένη ιδιαίτερα χρονική στιγμή, προκαλεί ερωτηματικά. Γεννά συνειρμούς.

Τη στιγμή που τα συστημικά μέσα ασχολούνται ΔΙΑΡΚΩΣ με τη Χρυσή Αυγή, η κυβέρνηση συνομιλεί με την τρόικα για νέα μέτρα, η Υγεία διαλύεται, η Παιδεία διαλύθηκε, (ν)τροπολογίες πάνε να περάσουν στα μουλωχτά.

Και σε αυτό το κλίμα, έρχεται η είδηση της έκτακτης, πολύωρης και πολυπληθούς σύσκεψης στον Άρειο Πάγο ύστερα από ένα κείμενο σε ένα blog. Σα να θέλουν κάποιοι να περάσουν το μήνυμα “Σαμαράς ή τανκς”.

Το σίγουρο είναι το εξής: σε παρόμοια κείμενα στο -όχι τόσο μακρινό- παρελθόν, η όποια κινητοποίηση (που ασφαλώς οφείλει να κάνει η Δικαιοσύνη γιατί σε θέματα πολιτεύματος δε χωράει εφησυχασμός) δεν έλαβε τέτοια επικοινωνιακή διάσταση. Και, βέβαια, δεν έχει καμιά δουλειά η δράση της Δικαιοσύνης να γίνεται πρωτοσέλιδο.

Αρα, κάποιος το επιδίωξε. Και ποιος έχει να κερδίσει τρομοκρατώντας τον κόσμο με -υπαρκτά ή δήθεν- πραξικοπήματα; Ποιος μπορεί, αν είναι αρκετά αδίστακτος ώστε να παίζει ακόμη και με το πολίτευμα, να στέλνει στον ελληνικό λαό το μήνυμα: “Σε τέτοιους καιρούς, προέχει η σταθερότητα που μπορεί να σας δώσει μόνο ο Σαμαράς, κι ας έρχεται σερβιρισμένη με μνημόνια, χαράτσια, φτώχεια και δυστυχία“; Μήπως κάποιοι, μέσα στην αναμπουμπούλα, σκέφτονται πως να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη;

Οι καιροί είναι πονηροί… Και κάποιοι φαίνεται πως είναι πιο πονηροί και από τους ίδιους τους καιρούς.
Στη σύσκεψη, πάντως, που πραγματοποίησε η ηγεσία της Δικαιοσύνης και ανώτερα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, εξετάστηκε το δημοσίευμα των «Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» που καλούσαν σε παραίτηση κυβέρνησης και ουσιαστικά κατάλυση του πολιτεύματος, προκειμένου να δρομολογηθούν οι επόμενες ενέργειες της Δικαιοσύνης.

Στη σύσκεψη που ήταν πολύωρη εξετάστηκε το δημοσίευμα ενώ συμμετείχαν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο αντιεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννης Σακελλάκος, ο αντιεισαγγελέας εφετών που εποπτεύει της αντιτρομοκρατικής Γιώργος Τζαβέλλας, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Μανώλης Ρασιδάκης, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου και ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Παραθέτουμε ενδεικτικά κομμάτια του αποσπάσματος:

«Οι Έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων και ο ελληνικός λαός σε εφαρμογή του Άρθρου 120 του Συντάγματος απαιτούν:

1. Αμεση παραίτηση της κυβέρνησης λόγωαδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε εργασία (άρθρο 22), Υγεία, παιδεία, δικαιοσύνη, ασφάλεια.

2. Συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών.

3. Αναστολή εφαρμογής μνημονιακών νόμων και προκήρυξη εντός Διμήνου, με την απαγόρευση συμμετοχής όλων των πολιτικών που μετείχαν στις κυβερνήσεις που ευθύνονται για την σημερινή οικονομική κατάσταση.

4. Εξεταστική επιτροπή από Ανωτάτους Δικαστικούς και απόδοση ευθυνών για το πώς και ποιοι μας οδήγησαν στην καταστροφική συμφωνία του μνημονίου. Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου με πραγματική ισχύ επιβολής των αποφάσεων του.

5. Άμεση αναστολή απολύσεων από το δημόσιο.

6. Αναστολή περαιτέρω φορολογίας για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000€.

7. Αναστολή πλειστηριασμών και τραπεζικών απαιτήσεων μέχρι την ολοκλήρωση ελέγχου των τραπεζών από ορκωτούς λογιστές και απόδοση ευθυνών.

8. Καταγγελία του επαχθούς χρέους.

9. Απαγόρευση πώλησης δημόσιας περιουσίας, συνέχιση λειτουργίας αμυντικών βιομηχανιών.

10. Άμεση δήμευση περιουσιακών στοιχείων γερμανών (Ιδιωτών/Επιχειρήσεων/Κράτους) μέχρι πλήρους αποζημιώσεως του ελληνικού δημοσίου για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

11. Άρση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και βουλευτικής ασυλίας. Όλοι ανεξαρτήτως «οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου (άρθρο 4).

12. Έλεγχος περιουσιακών στοιχείων όσων μετείχαν σε οικονομικές θέσεις του δημοσίου, άσκηση διώξεων για παράνομο πλουτισμό και απόδοση στο κράτος.

13. Έλεγχος λειτουργίας – νομιμότητας αδειών τηλεοπτικών σταθμών και άμεση απόδοση στο ελληνικό δημόσιο των οφειλών τους.

14. Προστασία από την εχθρική επεκτατικότητα σε Αιγαίο, Μακεδονία, Ήπειρο, Θράκη και Κύπρο με ταυτόχρονη καταστολή των διαφόρων ομάδων που δουν στο εσωτερικό.

15. Απομάκρυνση λαθρομεταναστών με ανάλογη προώθηση στις ευρωπαϊκές χώρες και στις χώρες διακομιστές. Απαγόρευση εξαγωγής χρημάτων άνω του 20% του φορολογητέου εισοδήματος αυτών.

• Ο κ.κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλείται όπως παραιτηθεί σε κατάλληλο χρόνο για την διευκόλυνση των εξελίξεων που επιθυμεί ο ελληνικός λαός.

• Θεσμός εγγυητής όλων των παραπάνω μπορεί να είναι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ως ισχυρός ανιδιοτελής φορέας έναντι οποιασδήποτε απειλής.

• Τα σώματα ασφαλείας καλούνται να διασφαλίσουν την εφαρμογή των παραπάνω και την ομαλή μετάπτωση σε πραγματική συνταγματική νομιμότητα».

ΠΗΓΗ

Leave a Reply