«

»

Jul 05

Ο σκληρός “πυρήνας” του βενιζελισμού

Ελευθέριος Βενιζέλος…venizelos

…Ο Atarum …Ο απόλυτος ορισμός του φτωχομπινέ, που έζησε σαν μεγιστάνας εις βάρος ενός ολόκληρου λαού …Του δειλού φτωχομπινέ, που τη χαφιεδίστικη ζωή του την έζησε υπό τη συνεχή προστασία μυστικών υπηρεσιών. Ο Βενιζέλος, που κατοικούσε μέγαρα, ταξίδευε ανά τον κόσμο και χρησιμοποιούσε λιμουζίνες, ήταν ο Βενιζέλος της εξουσίας και των μυστικών υπηρεσιών. Ο Βενιζέλος όλα αυτά τα απόλαυσε, όταν άρχισε να ασχολείται με τα εθνικά μας θέματα. Όσες περισσότερες καταστροφές προκαλούσε, τόσο πιο “μεγάλη” ζωή έκανε. Στην Κρήτη ήταν ο γιος του εμποράκου …Ο κουνιάδος κάποιου ξυπόλυτου Μητσοτάκη …Ο αδερφός μιας Κατίγκως και μιας Μαρίγκως …Αυτός, ο οποίος προοριζόταν να ζήσει πουλώντας κουκιά με την οκά και πράσα με το κομμάτι. Ο πονηρός δικηγοράκος είδε “ψωμί” στα εθνικά θέματα και έριξε “άγκυρα” στην Αθήνα. Από εκεί και πέρα έγινε η κακή “τύχη” ενός διάσημου λαού …Το κακό “σπυρί” σε ένα διάσημο “σώμα”.

 

benakisΕμμανουήλ Μπενάκης…

…Ο συνέταιρος του Βενιζέλου …Ο απόλυτος ορισμός του κομπλεξικού προικοθήρα, που σε όλη του τη ζωή προσπαθούσε να “διαγράψει” από τη ζωή του το όνομα του πεθερού του. Στο τέλος τα κατάφερε. Κανένας πλέον δεν γνωρίζει τον πάμπλουτο Χωρέμη και όλοι γνωρίζουν τον παρασιτικό γαμπρό του. Προφανώς ο “σώγαμπρος” έφυγε από την κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια, για να καταλήξει στην “επαρχιώτικη” Αθήνα μόνο και μόνο γιατί στην Αθήνα μπορούσε να παριστάνει τον “αριστοκράτη”. Για την “υψηλή” κοινωνία της Αλεξάνδρειας θα ήταν πάντα ένας “προικοθήρας” και αυτό προφανώς δεν το άντεχε. Και αυτός, όπως και ο Βενιζέλος, έζησε ως πραγματικός μεγιστάνας όταν άρχισε να διαχειρίζεται τα εθνικά μας θέματα. Κάθε νέα καταστροφή τον έκανε πλουσιότερο …Εθνικός “ευεργέτης”, που, κάθε φορά που αναλάμβανε κυβέρνηση ο Βενιζέλος, έτρεχε να αρπάξει υπουργείο, δεν είναι κάτι το συνηθισμένο …Ο δολοφόνος του Ίωνα Δραγούμη …Ο ιδρυτής του μεγαλύτερου γραφείου “συνοικεσίων” της χώρας με το όνομα Κολέγιο Αθηνών …Ο “πατέρας” όλων των προικοθήρων.

 

labrakis Δημήτρης Λαμπράκης…

…Ο “πατριάρχης” της Διαπλοκής …Το δεξί “χέρι” του Βενιζέλου …Ο Γκαίμπελς των βενιζελοναζί …Ο πρώτος πραγματικός διαπλεκόμενος φτωχομπινές της χώρας …Ο πρώτος φτωχοδιάβολος, που “νοίκιαζε” την πένα του για το μεροκάματο και ο οποίος έγινε μεγαλοεκδότης με κρατικά χρήματα …Ο αγράμματος “πατέρας” των σημερινών αγράμματων δημοσιογράφων …Ο “πατέρας” της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας, η οποία υπηρετεί την “αλήθεια” μόνον όταν αυτή εξυπηρετεί το κομματικό ή προσωπικό συμφέρον …”Σχολείο” ολόκληρο είναι ο ΔΟΛ για “Πρετεντέρηδες” που τα παίρνουν, για να εξυπηρετούν …”Δάσκαλος” μεγάλος ο Λαμπράκης …Κολλητός του Βενιζέλου και ό,τι αυτό σήμαινε για έναν Βενιζέλο, ο οποίος διαχειριζόταν τα κρατικά ταμεία σαν προσωπική του περιουσία. Είχε και αγωνιστικά “ένσημα” στην κατοχή του. Ως πειναλέος και αγράμματος δασκαλάκος, έκανε “αντίσταση” στο Φλάμπουρο της Φλώρινας για ένα κομμάτι ψωμί. Όταν ασχολήθηκε με τα εθνικά θέματα, έμαθε και για το “παντεσπάνι”. Τότε γνώρισε το Κολωνάκι, τα ρετιρέ και τα παραθαλάσσια εξοχικά. Μέχρι να ανακαλύψει αυτή τη “φάμπρικα”, μέχρι και μετανάστης στη Νότια Αφρική είχε πάει, για να πουλάει φυλλάδες και να φάει ένα κομμάτι ψωμί. Τον “μάζεψε” ο Βενιζέλος, γιατί είχε τους λόγους του.

 

papandreouΓεώργιος Παπανδρέου…

…Η “χλαπάτσα” από τα ορεινά της Αχαΐας. Δεύτερο σώβρακο δεν είχε, όταν έφτασε στην Αθήνα …Αθήνα τρόπος του λέγειν …Δεν έφτασε καν στην Πλατεία Συντάγματος …Μέχρι την πλατεία Βάθης …και αν …Στα πορνεία της Αθήνας του άρεσε να περιφέρεται …Έχει κατηγορηθεί μέχρι και για παιδεραστία …Ο γραμματέας του Βενιζέλου και ο εξ’ απορρήτων του. Ο μόνος που γνώριζε ποιες επαφές και για ποιον λόγο έκανε ο “εθνάρχης”. Γλοιώδης σε βαθμό εμετικό. “Σκουπίδι” με όλη τη σημασία της λέξης, έστω κι αν αυτό αδικεί κάποια ανακυκλώσιμα. Όπως και οι υπόλοιποι φτωχομπινέδες ανακάλυψε κι αυτός τα πλούτη μέσα από την πολιτική. Συστηματικά κρατικοδίαιτος και όπου μπορούσε “άρπαζε” ό,τι του έδιναν. Τα Ψυχικά και τα Καστριά τα “ανακάλυψε” αφού ασχολήθηκε με τα εθνικά μας θέματα …Θαμώνας και αυτός ξένων πρεσβειών.

Αυτή η “τετράδα” ήταν ο σκληρός “πυρήνας” του βενιζελισμού …Η ηγετική ομάδα του κόμματος των Φιλελευθέρων …Του κόμματος εκείνου, το οποίο ξεκίνησε ως κόμμα Ξυπόλητων. Όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης, δεν εφεύραμε εμείς την έννοια του “φτωχομπινέ” …Ελεύθερη απόδοση της έννοιας “ξυπόλητος” είναι, την οποία εφεύραν οι ίδιοι. Απλά, βλέποντας εκ των υστέρων την πορεία τους, θεωρούμε ότι η έννοια του “φτωχομπινέ” τούς εκφράζει καλύτερα, γιατί αποκαλύπτει τα κίνητρα και τους στόχους τους, πράγμα που, ως κοινοί “ξυπόλυτοι”, απέκρυπταν …Οι “προοδευτικοί” που δυστυχώς γι’ αυτούς το κόμμα τους είναι μετονομασία του κόμματος ενός Μητσοτάκη. Για να γνωρίζουν οι Κολεγιόπαιδες του Ψυχικού τις “ρίζες” τους, όταν μεγαλοπιάνονται.

Αυτό το κόμμα με το μητσοτακικό DNA είναι αυτό το οποίο κατέστρεψε τον ελληνισμό …Το κόμμα των φτωχομπινέδων, που αναζητεί τον πλουτισμό με όλα τα μέσα …Που αναζητεί το βόλεμα, την προίκα, την αργομισθία κλπ.. Στο DNA του είναι η αρπαγή. Γιατί αναφερόμαστε σ’ αυτούς; Γιατί αυτοί είναι το “είδωλο” του κεμαλοναζισμού από την απέναντι πλευρά τού Αιγαίου. Τα ίδια κέντρα, που κατεύθυναν τον “ανώμαλο” Κεμάλ, ήταν αυτά που κατεύθυναν και τον “ομαλό” Βενιζέλο …Τα κέντρα αυτά, τα οποία είναι “ορατά” και ταυτόχρονα “αόρατα” για τους Έλληνες αναλυτές …Τα “κέντρα”, που είχαν παραγγείλει το “ταγκό” του Αιγαίου και έδιναν στους “χορευτές” τις εντολές για τα “βήματα” που θα ακολουθούσαν.

Το παρών είναι απόσπασμα από το άρθρο του κ. Παναγιώτη Τραϊανού “Η αρχή του τέλους”, το συγκεκριμένο απόσπασμα το βρήκαμε ιδιαίτερα ενδιαφέρον, διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ!!!

Leave a Reply