«

»

Mar 07

Ο μύθος της λευκής ψήφου – πως επηρεάζει το λευκό, το άκυρο και η αποχή τις εκλογές!

Του Γεωργίου Αδαλή
Τι λέει ο εκλογικός νόμος και τι απαντά το υπουργείο σε ερώτημα Ελληνα πολίτη επ αυτού – Ποια κόμματα ευνοεί το Λευκό, το Ακυρο και η Αποχή! Για να σταματήσει επιτέλους η εκστρατεία παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού!
Παρατηρούμε εδώ και ένα χρόνο, μια ευρύτατη προσπάθεια παραπλάνησης του εκλογικού σώματος, από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα εξουσίας, η οποία δυστυχώς αναπαράγεται από ανθρώπους οι οποίοι παρασύρονται από την λαμπερή κεντρική ιδέα των κέντρων αυτών!

Συγκεκριμένα, στο διαδίκτυο, κυκλοφορεί ειδικά το τελευταίο διάστημα, μια είδηση «μαϊμού» σχετικά με την λευκή ψήφο! «Λυτοί και δεμένοι» λοιπόν, καλούν τον κόσμο να ψηφίσει λευκό στις εκλογές, διότι όπως ισχυρίζονται, αν υπάρχουν 51% λευκά επί του συνόλου των ψηφισάντων, τότε οι εκλογές ή ακυρώνονται ή επαναλαμβάνονται ή το αποτέλεσμά τους είναι .. Αντισυνταγματικό, ανάλογα με την έκδοση που διαχέεται αυτή η εσφαλμένη πληροφορία στο διαδίκτυο.
Η αλήθεια απέχει παρασάγγας από αυτά που γράφονται!

 

Συνέχεια Εδώ!
16 comments

Skip to comment form

 1. pipis

  Άκυρο = ελαττωματική ψήφος
  Αποχή= υπήκοος χωρίς δικαίωμα ψήφου ή αυτοεπιβολή στέρησης των πολιτικών μας δικαιωμάτων
  Το λευκό ψηφοδέλτιο= πολιτική τοποθέτηση που αποκηρύσσει ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό !!
  Εκλογές γιατί γίνονται;
  Για να εκφρασθεί – ψηφίσει ελεύθερα ο Κυρίαρχος Λαός. Το αποτέλεσμα αυτής της έκφρασης δεν δύναται να αλλάξει με κανένα εκλογικό νόμο !!!
  Με την επιλογή ενός εγκύρου ψηφοδελτίου ουσιαστικά ο εκλογέας επιλέγει αφενός πολιτικό συνδυασμό και υποψήφιο βουλευτή (αν θέλει), αφετέρου με την έγκυρη ψήφο του δηλώνει ότι εκφράζεται από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα καθώς βρήκε ένα (αυτό που ψήφισε) με το οποίο συμφωνεί. Επομένως, το έγκυρο ψηφοδέλτιο επικυρώνει το υπάρχον πολιτικό σκηνικό.
  Με την επιλογή του λευκού ψηφοδελτίου ουσιαστικά ο εκλογέας απορρίπτει αφενός όλους τους πολιτικούς συνδυασμούς και τους υποψήφιους βουλευτές αυτών, αφετέρου δηλώνει ότι δεν εκφράζεται από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα.

  Δηλαδή ο ψηφοφόρος, αφού είδε όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές, αποφάσισε ότι δεν τον εκφράζει ΚΑΝΕΝΑ! κάνει έτσι την μόνη επιλογή και ψηφίζει ΛΕΥΚΟ. Διαμαρτύρεται δηλαδή, επί της αρχής! Οι επιλογές που του προσφέρουν δεν τον ικανοποιούν!

  Επομένως, το λευκό ψηφοδέλτιο είναι πολιτική τοποθέτηση και αποκηρύσσει το υπάρχον πολιτικό σκηνικό.

  Με ποια λογική το λευκό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έγκυρο; Η χρήση του λευκού ως εγκύρου αλλοιώνει την ελεύθερη λαϊκή έκφραση του κυρίαρχου λαού!!!

  Και το α. 100 το ΠΔ 96/2007 αναφέρεται στην κατανομή των εδρών. Δηλαδή, θέτει ως δεδομένο ότι τα έγκυρα είναι η συντριπτική (50%+1) των ψηφισάντων και προχωρεί στην διαδικασία και στον τρόπο κατανομής των εδρών στους πολιτικούς σχηματισμούς.

  Είναι όμως άλλο η κατανομή των εδρών (που προϋποθέτει την πλειοψηφία 50% +1 των εγκύρων έναντι των λευκών) και άλλο αν ο κυρίαρχος λαός μπορεί να εκφραστεί από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα. Η αδυναμία ή μη έκφρασης του κυρίαρχου λαού προκύπτει από τον αριθμό των ψηφισάντων(οι απέχοντες δεν λαμβάνονται υπ’όψιν στην καταμέτρηση) και τι επέλεξαν να ψηφίσουν(έγκυρα ή λευκά).
  Ο συντάκτης του άρθρου ΄΄Η δύναμη της λευκής ψήφου΄΄ πολύ σωστά θέτει ότι η λευκή ψήφος έχει τη μορφή του πολιτειακού δημοψηφίσματος. Γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος ο Κυρίαρχος Λαός, κατά το Σύνταγμα, να επιβληθεί στα π��λιτικά κόμματα
  Τα λευκά αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία ψηφοδελτίων. Δεν είναι ούτε έγκυρα ούτε άκυρα. Η χρήση του λευκού στην εκλογική διαδικασία έχει την μορφή πολιτειακού δημοψηφίσματος. Ο ¨αντίπαλός¨ του είναι το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων. Όταν το ποσοστό των λευκών είναι μικρότερο από το 50% τότε δεν λαμβάνονται υπόψη (το ίδιο ισχύει και στα δημοψηφίσματα με την πρόταση που θα λάβει κάτω από 50% των ψηφισάντων) και για την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας προσμετρούνται στα άκυρα.
  Όταν το ποσοστό των λευκών ψηφοδελτίων είναι πάνω από το 50% τότε αποσύρονται οι πολιτικοί σχηματισμοί και οι υποψήφιοί τους γιατί έτσι αποφάσισε ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ. Δημιουργούνται νέοι πολιτικοί σχηματισμοί αφού πρώτα έχουν προηγηθεί πολιτικές ζυμώσεις για το τι θέλει ο κυρίαρχος λαός. Συνεχίζουμε και έχουμε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία όπως ορίζεται από το Σύνταγμα μας αλλά όχι με τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα.
  Κατά το Σύνταγμα η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία είναι υποχρεωτική και καθολική. Ο πολίτης -εκλογεύς δια της ψήφου του εκφράζει, κατά πρώτο λόγο, την προσωπική του θέληση ενασκών το εκλογικό του δικαίωμα, την θέληση όμως αυτή το ισχύον δίκαιο αναγνωρίζει ως κρατική θέληση και συνδέει προς αυτή με την άσκηση κρατικής λειτουργίας συναπτόμενες έννομες συνέπειες.
  Αν οι πολίτες επιλέξουν την λευκή ψήφο, ως ελεύθερο τρόπο έκφρασης σε ποσοστό, 50% + 1 τότε αυτό είναι άκυρο; Μην ακούτε τον κάθε κ. αδαή!

  1. Νέας

   Από την στιγμή που υπάρχουν τόσα πολλά κόμματα εσύ γιατί να ρίξεις λευκό και να περιμένεις το υπόλοιπο 50% του πληθυσμού να σε ακολουθήσει;;; Πιστεύω πως είναι περιττό! Κατ εμέ το λευκό και η αποχή είναι δολοφονικό στην συγκεκριμένη εποχή που ζούμε και επειδή λέγεται από πολλούς ότι θα γίνουν ευτράπελα στις εκλογές καλό θα είναι να μάθουμε όλοι ότι κάποια στιγμή πρέπει να ξαναγίνουμε πολίτες/οπλίτες και να βγούμε από την άμορφη και άλογη μάζα που λέγεται ποίμνιο! Και μην ξεχνάς στην αρχαία Ελλάδα το λευκό και το άκυρο απαγορευόταν δια ροπάλου σε βαθμό που έχανες τα πολιτικά σου δικαιώματα! Εδώ μας έχουν σκίσει τα διάφορα κόμματα και εσύ θα το ρισκάρεις;

 2. PIPIS

  Δεν περιμένω να με ακολουθήσει κανείς!! Ο καθένας ψηφίζει ότι τον εκφράζει. Αν δεν τον καλύπτει κανένα πολιτικό κόμμα, τότε αυτό εκφράζεται με το λευκό ψηφοδέλτιο. Είναι δημοκρατικό μας δικαίωμα η ελεύθερη έκφρασή μας.
  Τα ‘νέα’ πολιτικά κόμματα που έχουν δημιουργηθεί αποτελούν φυτώρια των παλαιών κομμάτων. Πείτε μου με βεβαιότητα ποιο κόμμα, από αυτά που διεκδικούν την ψήφο μας, δεν θα συνεργασθεί με τα ‘μητρικό’ του κόμμα; Εγώ το θεωρώ βέβαιο ότι θα συνεργασθούν! Από την στιγμή που το 1989 συνεργάσθηκε, πάντα για το καλό μας, ΝΔ με ΚΚΕ ή σήμερα ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ και ΛΑΟΣ. Πείτε μου τι ελπίζετε ότι θα κάνετε με την ψήφο σας; Τι θα αλλάξει μετά τις εκλογές; Μια τρύπα στο νερό θα κάνετε και μετά τις εκλογές θα φταίνε τα συνεργαζόμενα κόμματα που σας υφάρπαξαν την ψήφο. Την βλακεία μας σαν λαός δεν έχουμε σκοπό να την δούμε ποτέ; Θέλετε να διαπιστώσουμε το μέγεθος της βλακείας μας; Τόσα χρόνια ακούμε και έχουμε πιστέψει ότι τα “τα λευκά λέει…πάνε στο πρώτο κόμμα”! Τι λογική είναι αυτή; Αν χρησιμοποιήσουμε την ίδια λογική, γιατί να μην ισχύει το αντίστροφο; Γιατί δηλαδή να μην πάνε οι ψήφοι του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ υπέρ του λευκού; Καταλαβαίνετε τι παραμύθι έχουμε ‘φάει’ ως λαός για να παραχωρήσουμε την συνταγματική κυριαρχία μας στα πολιτικά κόμματα;
  Το πολιτικό – οικονομικό σύστημα τώρα προσπαθεί να αυτοσυντηρηθεί και να διαφυλάξει την κυριαρχία του στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας. Διασπάται σε μικρότερα κόμματα προκειμένου να ‘αιχμαλωτίσει’ την ψήφο του ελληνικού λαού. Αν το καταφέρει εξαρτάται από την ψήφο μας.

 3. petros

  Αγαπητέ Πίπη,
  μπορείς να ψηφίσεις ότι θέλεις, δικαίωμα του καθενός είναι. Βέβαια, το να δηλώνεις ότι το Λευκό έχει κάποια εκλογική αξία και νομικό αποτέλεσμα, δεν είναι δικαίωμά σου, αν αυτό που λες δεν ισχύει, δηλαδή είναι ΨΕΜΑ.
  Τώρα, εσύ γιατί να πεις ψέματα; Το αποκλείω. Μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί τι λέει η σημερινή νομοθεσία, όχι νομολογία (αν καταλαβαίνεις τη διαφορά).
  Αυτό που λέει ο αρθρογράφος είναι το “τι λέει ο νόμος” αυστηρά νομικά. Δηλαδή δεν εκφράζει μια προσωπική άποψη. Μπορείς και ο ίδιος να διαβάσεις τους νόμους που μας παραπέμπει. Εγώ το έχω κάνει από προ-παρα-πρόπερσι και απ’ ότι γνωρίζω δεν έχει αλλάξει. Αν γνωρίζεις κάποιον νέο νόμο που μου ξέφυγε να μου τον επισημάνεις, να τον διαβάσω και εγώ γιατί σύμφωνα με τους νόμους οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τους νόμους. Μήπως παρανομείς, εσύ, σ’ αυτό;
  Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σου άποψη είναι πολύ σωστή και συμφωνώ μαζί σου. Βασίζεται όμως στη λογική και το δημοκρατικό αίσθημα. Σ’ αυτό σε συγχαίρω. Σωστά αισθάνεσαι. Δυστυχώς για όλους μας, ο νόμος λέει άλλα. Μην αμφιβάλλεις ότι ούτε όλοι οι νόμοι είναι λογικοί, ούτε ότι είναι όλοι “νόμιμοι”, δηλαδή δεν αντιβαίνουν στο Σύνταγμα και στην εξυπηρέτηση της λαϊκής κυριαρχίας (που διακηρύττει το Σύνταγμα). Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, αλλά αν σήμερα, μετά από τόσα αντισυνταγματικούς κολάφους που μας έχουν βρει δεν σου κάηκε καρφάκι να το ψάξεις λιγουλάκι, σε αφήνω επανεξεταστέο. Διάβασε πάλι και έλα το Σεπτέμβρη με τους γονείς σου.
  Σύμφωνα με τους αντισυνταγματικούς νόμους το λευκό δεν έχει καμιά νομική αξία και δεν πυροδοτεί καμία διάλυση βουλής ή αναίρεση εκλογικών αποτελεσμάτων. Μόνο “πολιτικό” μήνυμα μπορεί να είναι, αλλά για τους σημερινούς χοντρόπετσους επαγγελματίες προδότες πολιτικούς δεν είναι απολύτως τίποτα. Αντιθέτως είναι “βούτυρο στο ψωμί τους”. Να σου πω την κλασική δήλωσή τους;
  “Λάβαμε το μήνυμα του Ελληνικού λαού και θα τα αλλάξουμε όλα τα κακώς κείμενα”
  Σου θυμίζει κάτι, μήπως; Λέω…

 4. PIPIS

  Η συνταγματική δύναμη της λευκής ψήφου!

  Το άρθρο 3 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Συμβάσεως περί προασπίσεως των Δικαιωμάτων του ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών (Κυρώθηκε στην χώρα μας με τα Ν2329/1953 ΦΕΚ Α΄ 68, στην συνέχεια καταγγέλθηκε από την δικτατορία και κυρώθηκε εκ νέου με το ΝΔ 53/1974 ΦΕΚ Α΄ 256) αναφέρει ΄΄το δικαίωμα για ελεύθερες εκλογές:
  (Συγκλίνει με το α. 52 του Σ).
  Η λευκή ψήφος είναι ελεύθερη έκφραση της λαϊκής θελήσεως ως προς την εκλογή των αντιπροσώπων του λαού στο κοινοβούλια και κατ’ επέκταση στην εκλογή του νομοθετικού σώματος. H λευκή ψήφος είναι αρνητική πολιτική τοποθέτηση προς τις προτάσεις που πρεσβεύουν τα πολιτικά κόμματα και φανερώνει την αποστροφή του εκλογικού σώματος προς σε αυτές και προς τα πολιτικά κόμματα. Είναι αρνητική ψήφος έναντι του πολιτικού σκηνικού.
  Η υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίζει την ακώλυτη λειτουργία του δικαιώματος της λευκής ψήφου στους πολίτες, παρέχοντας λευκά ψηφοδέλτια θεμελιώνεται, πέραν της διάταξης του 96/2007 ΠΔ, στο Σύνταγμα.
  Ειδικότερα :
  i) Στην επιταγή του άρθ.52 του Συντάγματος για την ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, εδώ την εκδήλωση της αρνητικής – αποδοκιμαστικής εκλογικής βούλησης. Την τήρηση της επιταγής αυτής πρέπει να εγγυώνται και να διασφαλίζουν με όλα να πρόσφορα μέσα, όλοι ανεξαιρέτως οι λειτουργοί της πολιτείας (ο νομοθέτης, η διοίκηση, οι εφορευτικές επιτροπές, τα δικαστήρια).
  ii) Στην αρχή της μυστικής ψηφοφορίας (άρθ.51 παρ.3), η οποία συχνά καταστρατηγείται, όταν δεν διατίθενται λευκά ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα, οπότε οι ψηφοφόροι προβαίνουν σε σημειώσεις επί των εντύπων ψηφοδελτίων.
  iii) Στην αρχή της υποχρεωτικής ψηφοφορίας (άρθ.51 παρ.5), η οποία συνεπάγεται την αναγκαστική προσέλευση του ψηφοφόρου στις κάλπες, δεν επιβάλλει όμως την οπωσδήποτε θετική του στάση προς έναν από τους προσφερόμενους κομματικούς συνδυασμούς.

  Στο α110του Σ κατοχυρώνεται η λαϊκή αρχή απαγορεύοντας ρητά την αναθεώρηση διατάξεων καθοριστικών της δημοκρατικής μορφής του πολιτεύματος.
  Αρθρο 110.
  1. Οι διατάξεις του Συντάγματος υπόκεινται σε αναθεώρηση, εκτός από
  εκείνες που καθορίζουν τη βάση και τη μορφή του πολιτεύματος, ως
  Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, καθώς και από τις
  διατάξεις των άρθρων 2 παράγραφος 1, 4 παράγραφοι 1, 4 και 7, 5
  παράγραφοι 1 και 3, 13 παράγραφος 1 και 26.

  Η νομική κατοχύρωση της δημοκρατικής αρχής του πολιτεύματος πραγματοποιείται στο
  Άρθρο 1 του Συντάγματος 1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  Η δημοκρατική αρχή συγκεκριμενοποιείται στις παραγράφους 2 και 3 του α. 1 του Σ
  2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
  3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
  Η διατύπωση του ισχύοντος Συντάγματος παρουσιάζει δύο ουσιώδεις εννοιολογικές θεωρήσεις για την έννοια του λαού.
  Α) Με την στενή έννοια, ως όργανο της πολιτείας (Εκλογικό Σώμα).
  Ο λαός ασκεί εξουσία όπως ορίζουν οι διατάξεις των παρ. 3, 5 α. 51 του Σ, που εξασφαλίζουν την πλατιά αναγνώριση του εκλογικού δικαιώματος και του α 52 του Σ που εγγυώνται την ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θελήσεως ως έκφραση της λαϊκής Κυριαρχίας. Ο λαός με την στενή έννοια, ως εκλογικό σώμα, δεν μπορεί να θεωρηθεί πολιτική ενότητα. Αντιθέτως, η αναγνώριση των πολιτικών κομμάτων α.29 του Σ ως παράγοντας διαμόρφωσης της πολιτικής βούλησης του λαού, δείχνει πως το Σύνταγμα δέχεται την αρχή της πλειοψηφίας ως το μόνο δυνατό κανόνα με τον οποίο η λαϊκή κυριαρχία μπορεί να πάρει την μορφή συγκεκριμένης πολιτικής απόφασης. Από αυτό προκύπτει πως η πραγματικότητα των κοινωνικών αντιθέσεων ανήκει στην ηθελημένη (πολυφωνία) συνταγματική ομαλότητα. Ο λαός δηλαδή, κατά την διενέργεια των εκλογών, εκφράζει δια της ψήφου του ποιο πολιτικό κόμμα τον εκφράζει. Το πολιτικό κόμμα που θα πλειοψηφήσει είναι αυτό που λαμβάνει την λαϊκή εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση, όπως ο εκάστοτε εκλογικός νόμος ορίζει.

  Β) Υπό την ευρεία έννοια ο λαός εμφανίζεται 1. ως πηγή κάθε εξουσίας 2.ως φορέας κάθε εξουσίας 3. η παρεμβολή της φράσης υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους, δηλαδή η ταυτόχρονη αναφορά στον λαό και στο έθνος αποτελεί κατευθυντήριο κριτήριο άσκησης εξουσίας.
  Δηλώνει ότι όλες οι εξουσίες που πηγάζουν από τον λαό οφείλουν να έχουν γνώμονα την μέγιστη ωφέλεια για αυτόν και το Έθνος. Ποιος είναι συνταγματικά αρμόδιος να το κρίνει αυτό; Ο ίδιος ο κυρίαρχος λαός με την ψήφο του.
  Έτσι λοιπόν ο λαός, υπό την ευρεία έννοια, εκφράζει μια ιδεατή πολιτική ενότητα. Ο λαός έχει την κυρίαρχη εξουσία και δύναται να εξετάσει και κρίνει το κατά πόσο οι εξουσίες που πηγάζουν από αυτόν ασκούνται υπέρ αυτού και του Έθνους. Δρώντας ελεγκτικά έναντι του πολιτικού συστήματος μετεξελίσσεται σε κυρίαρχη πολιτική ενότητα. Στην περίπτωση αυτή δεν εννοούμε ότι ο λαός, ως πηγή και φορέας εξουσίας, εξετάζει και κρίνει την νομιμότητα των αποφάσεων ή την συνταγματικότητα τον νόμων (αρμοδιότητα δικαστηρίων) της εκλεγμένης Κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά το κατά πόσο οι αποφάσεις αυτές και οι νόμοι ωφελούν τον κυρίαρχο λαό και το ελληνικό έθνος (πχ μεταναστευτική πολιτική, οικονομική πολιτική, νόμος περί ευθύνης υπουργών κλπ). Είναι ο συνταγματικά αρμόδιος να το πράξει. Με αυτό το κριτήριο εξετάζει και κρίνει την συνολική εικόνα όλων των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών που αυτά ασπάζονται, για την διακυβέρνηση της χώρας. Αν θεωρήσει ότι δεν τον ικανοποιούν τότε ως πηγή και κυρίαρχος φορέας εξουσίας μπορεί να τους αποδοκιμάσει, να τους αποκηρύξει και να τους καταργήσει ως διεκδικητές της εξουσίας. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Συνταγματικά αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την διεξαγωγή εκλογών και την πλειοψηφική χρήση του λευκού ψηφοδελτίου.
  Όταν πάνω από το 50%(πλειοψηφική αρχή) του Εκλογικού Σώματος επιλέξει την λευκή ψήφος, ως ελεύθερο τρόπο έκφρασης 52 Σ, τότε οι εξουσίες (πχ πολιτική εξουσία) που πηγάζουν από αυτόν και υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους δεν δύναται να ασκηθούν από τα συμμετέχοντα στις εκλογές πολιτικά κόμματα. Υπάρχει σαφή λαϊκή εντολή που απορρίπτει την κατάληψη και άσκηση της εξουσίας από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα. Υπάρχει σαφή λαϊκή εντολή προς όλες τις εξουσίες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος για αυτή την αμετάκλητη βούληση του Κυρίαρχου λαού. Δηλώνει, με τον ποιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι δεν επιτρέπει τις εξουσίες που πηγάζουν από αυτόν να τύχουν αντιπροσώπευσης από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα. Απορρίπτει ως ακατάλληλους όλους τους διεκδικητές των πολιτικών κομμάτων. Η ακαταλληλότητα αυτή μπορεί να τεκμαίρεται τόσο από την ως τώρα πολιτική ηθική και πρακτική των συμμετεχόντων στα πολιτικά δρώμενα της χώρας και από τις επιπτώσεις που μπορεί αυτές να είχαν στον λαό και στο έθνος, όσο και από την αποδοκιμαστέα, από τον λαό, πολιτική προοπτική που πρεσβεύουν. Αυτή την λαϊκή εντολή αποκήρυξης όλων των πολιτικών κομμάτων, λαμβάνει και ο ΠτΔ ως ρυθμιστής του πολιτεύματος (α. 30 του Σ) από τον Κυρίαρχο Λαό. Αυτή την λαϊκή εντολή υποχρεούται να εφαρμόσει άρθρο 49. Δεν δύναται ο ΠτΔ να παραβιάσει την ρητή λαϊκή εντολή του Κυρίαρχου λαού για διάλυση των πολιτικών κομμάτων και να προχωρήσει στον σχηματισμό Κυβέρνησης από το πλειοψηφούν πολιτικό κόμμα της μειοψηφίας του λαού. Δεσμεύεται από το α. 120 παρ.3 του Σ .
  Το Σύνταγμα είναι πηγή κανόνων δικαίου για όλη την έννομη τάξη της χώρας μας.
  Για να τονίσω το δημοκρατικό πνεύμα που διέπει το ισχύον Σύνταγμα της χώρας μας επικαλούμαι το αναθεωρημένο άρθρο (δεν ισχύει ) α.41 παρ. 1΄΄ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δύναται να διαλύσει την Βουλή εάν αυτή ευρίσκεται εν προφανή δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα………΄΄ δηλαδή την διάλυση της εκλεγμένης, από τον κυρίαρχο λαό, Βουλής επειδή βρίσκεται σε δυσαρμονία λαϊκό αίσθημα, μη μετρήσιμο μέγεθος. Όταν ο ΠτΔ έχει την ρητή λαϊκή εντολή (50%+1 λευκά ψηφοδέλτια) του Κυρίαρχου λαού τότε σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς και το Σύνταγμα υποχρεούται να εφαρμόσει την λαϊκή εντολή και να προβεί στην διάλυση των πολιτικών κομμάτων.

  Κατόπιν οι πολίτες πρέπει να δημιουργήσουν νέα πολιτικά κόμματα όπως το επιβάλει η Κοινοβουλευτική αρχή και η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  Τώρα γίνεται αντιληπτό πως ο κυρίαρχος λαός δύναται να επιβληθεί στα πολιτικά κόμματα. Μόνο ‘ενωμένος’ μπορεί να ασκήσει την κυριαρχία του έναντι σε αυτά. Όταν επιλέγει πολιτικά κόμματα που εκφράζουν αλλότρια συμφέροντα από εκείνα του λαού και του Έθνους, τότε κατακερματίζεται η δύναμή του. Πρέπει ο λαός να κλείσει τα αυτιά του σε όλες αυτές τις ‘Κασσάνδρες’ που προσπαθούν να τον διαιρέσουν. Πρέπει να κλείσει τα αυτιά σε μνημονιακούς – αντιμνημονιακούς, φιλελεύθερους – σοσιαλιστές, δεξιούς – υπερπατριώτες- κεντρώους – αριστερούς – κομουνιστές – οικολόγους και λοιπά πολιτικά φυτώρια διαίρεσης του ‘ ενός’ Κυρίαρχου λαού. Όλοι αυτοί θα συνεργασθούν μετά τις εκλογές και θα κυβερνήσουν τον ‘ αφελή’ ελληνικό λαό.
  Δίνω ένα παράδειγμα: Η οικονομική πολιτική που ακολουθούν οι μνημονιακοί βασίζεται στους όρους που θέτουν οι Ευρωπαίοι δανειστές μας.
  Οι αντιμνημονιακοί πρεσβεύουν στην εκτός όρους επιστροφή στην δραχμή. Και στις δύο περιπτώσεις η καταστροφή, η φτώχεια και η πείνα για τον Ελληνικό λαό είναι δεδομένη.
  Και στις δύο περιπτώσεις, γίνεται προσπάθεια πώρωσης και πόλωσης του λαού, που με βάση την ρητορική που ακολουθούν οι ανωτέρω, μπορεί να οδηγήσει και σε κοινωνικά έκτροπα. Γιατί το γράφω αυτό; Γιατί την επόμενη των εκλογών είτε σχηματίσουν κυβέρνηση οι μνημονιακοί είτε οι αντιμνημονιακοί, η πείνα και η φτώχεια θα είναι κακός σύμβουλος για τις ενέργειες του λαού. Ξυπνήστε! Πρέπει ο λαός, αν δεν συμφωνεί με τις προτάσεις των κομμάτων, να μείνει αποστασιοποιημένος και να μην ταυτιστεί με τις παραπάνω πολιτικές τάσεις γιατί καμία δεν τον συμφέρει. Υπάρχει λύση, είτε εντός είτε εκτός της ευρωζώνης, αν είμαστε ενωμένοι.
  Πρέπει ο λαός να έχει την απαιτούμενη ωριμότητα και ψυχραιμία να παραμείνει ενωμένος τόσο κατά την διάρκεια των εκλογών όσο και μετά από αυτές.

  Είναι πλέον φανερό, ότι αυτά που κατά καιρούς γράφονται ότι το λευκό(50%+1) = άκυρο = αποχή ή ότι 50% +1 λευκά ψηφοδέλτια αποτελούν στατιστικά στοιχεία, είναι μπούρδες του αέρος.
  Επίσης, ο θεωρίες περί σχηματισμού κυβέρνησης από το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων, μειωμένης δημοκρατικής νομιμοποίησης εφόσον τα λευκά είναι πάνω από το 50%, λέγονται από ‘επιστήμονες’ που θεωρούν ότι το κόμμα είναι υπεράνω του Κυρίαρχου λαού. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.!!!!! Πολύ περισσότερο όταν ο Ν.3434/2006 είναι καθ’ όλα συνταγματικός. Τα λευκά δεν προσμετρούνται στα έγκυρα. Σωστά! Τα ‘όχι’ (λευκά) του δημοψηφίσματος δεν προσμετρούνται με τα ‘ναι’(έγκυρα). Τα λευκά προσμετρούνται στα άκυρα , σωστότατα. Γιατί; Και τα δύο δείχνουν , για διαφορετικούς λόγους, ότι τμήμα του κυρίαρχου λαού δεν εκφράσθηκε στις εκλογές. Τα άκυρα = ελαττωματική ψήφος. Τα λευκά = αρνητική ψήφος προς τα υπάρχοντα κόμματα.
  Περίπτωση 1η
  Α) Η κατανομή των εδρών γίνεται από τον αριθμό των εγκύρων.
  Β) Η αρχή της πλειοψηφίας ως το μόνο δυνατό κανόνα με τον οποίο η λαϊκή κυριαρχία μπορεί να πάρει την μορφή συγκεκριμένης πολιτικής απόφασης.
  Συμπέρασμα από Α+Β ;Η κατανομή των εδρών από των αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων τελείται όταν τα έγκυρα είναι πάνω από το 50% των ψηφισάντων.
  Περίπτωση 2η
  Α) 50% +1 λευκά ψηφοδέλτια
  Β) Η αρχή της πλειοψηφίας ως το μόνο δυνατό κανόνα με τον οποίο η λαϊκή κυριαρχία μπορεί να πάρει την μορφή συγκεκριμένης πολιτικής απόφασης.
  Συμπέρασμα από Α+Β απόρριψη πολιτικών κομμάτων από την πλειοψηφία του Κυρίαρχου λαού (κυρίαρχη πολιτική ενότητα), διάλυση των κομμάτων και δημιουργία νέων από των κυρίαρχο λαό.
  Που βλέπετε συνομωσίες και σκευωρίες δεν μπορώ να καταλάβω; Μήπως κατά την βλακεία μας βλέπουμε συνομωσίες και φαντάσματα;
  Αγαπητέ Petro, γράψε μου αν κάπου κάνω λάθος ή κάτι δεν σου έδωσα να καταλάβεις. Σαν λαός, τεκμαίρεται εκ του αποτελέσματος , δεν μας περισσεύει εξυπνάδα για την πουλάμε ο ένας στον άλλο.

 5. petros

  “ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.!!!!!”
  Αυτό έχεις καταλάβει από τα τελευταία δύο – τουλάχιστον – χρόνια; Είναι και θέμα αντίληψης. Δεν μπορώ να έχω απαιτήσεις…
  Ο νόμος Ρέππα για την μετατροπή μια οικονομική διαφορά μεταξύ ιδιωτών σε ποινικό αδίκημα και μάλιστα “τροχαία παράβαση”=”κίνδυνος ασφαλούς κίνησης” τι σου λέει;
  Η μήνυση Δ. Αντωνίου περί ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ που κοιμάται σε κελί του “Ελληνικού” κυνοβουλίου, σου δείχνει να λειτουργεί το νομικό σύστημα;
  Η επικύρωση των δανειακών συμβάσεων που παραχωρούν την εθνική κυριαρχία από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, σου δείχνει ότι το Σύνταγμα λαμβάνεται υπόψη;
  Που είναι τα μάτια σου, κάτω από τις πατούσες;
  Επαναλαμβάνω ότι ΣΥΜΦΩΝΩ με την σκέψη σου περί του τι εννοεί το Σύνταγμα και οι νόμοι.
  Αλλά το ότι ο λαός “Είναι ο συνταγματικά αρμόδιος να το πράξει” πως εικονίζεται στο μυαλό σου; Με μήνυση; Αφού ο εφαρμοστής των νόμων υποστηρίζει διαφορετική ερμηνεία τους, πώς θα επιβάλλει ο λαός το δικαίωμά του;
  Είτε “με κάθε μέσο” κατά το άρ. 120 του Συντ., δηλαδή με τη βία, με επανάσταση, είτε με συγκρότηση ενός πολιτικού φορέα-μορφώματος που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία στις εκλογές και επιβάλλει το δίκαιο και σωστό, όπως ακριβώς το περιγράφεις.
  Προτού, λοιπόν, πάρω τα όπλα, που θα οδηγήσει σε τραγικές καταστάσεις, λέω να επιχειρήσω το τελευταίο χαρτί, τη δημιουργία ενός Μετώπου που θα έχει ΜΟΝΑΔΙΚΟ του σκοπό να επαναφέρει την εξουσία στον ιδιοκτήτη της, τον κυρίαρχο λαό. Αν και αυτή η προσπάθεια αποτύχει, τότε, θα πάρω τα όπλα, αφού δεν μου δίνουν άλλη λύση.
  Συνομωσίες και φαντάσματα δεν βλέπω μέσα στο λαό. Μόνο στο εθνο-προδοτικό κατεστημένο που ψυχορραγεί και μέσα στον επιθανάτιο ρόγχο σφίγγει με δύναμη ότι πιάσει στο χέρι του. Έχεις τέτοια εμπειρία, ανθρώπου ετοιμοθάνατου; Εγώ έχω, και αυτό μου θυμίζει η παρούσα φάση.
  Όσο για τα επιχειρήματά σου, σου ξαναλέω ότι βασίζονται στη λογική και το αίσθημα δικαίου και όχι στον τρόπο που εφαρμόζεται το Σύνταγμα και οι νόμοι.
  Προσπάθησε λίγο ακόμη. Δεν μπορεί να μην το καταλάβεις.
  Σκέψου ότι υπάρχει και μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να κάνεις και λάθος…

  Με συμπάθεια
  Πέτρος

 6. pipis

  Ερωτήσεις κρίσεως:
  1. Τι να ψηφίσει κάποιος που δεν τον εκφράζει κανένα κόμμα;
  2. Τι θα ψήφιζες εάν γινόταν εκλογές με ερώτηση:Τα Δωδεκάνησα ανήκουν στην Τουρκία ή στην Ιταλία;
  3. Ποια ψήφος εκφράζει το “καμία επιλογή”;

  Θυμίζω, ότι η ψηφοφορία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ! Το Σύνταγμα δηλαδή, θεωρεί ότι όλοι οι πολίτες υποχρεούνται να ψηφίσουν(οι πίθηκοι πάνε για μπάνια και καφέδες).

  Η αρχή της ισότητας της ψήφου πηγάζει από το Σύνταγμα.
  Με την πρόχειρη “ανάλυση” και τους χαρακτηρισμούς που κάνεις, αποδεικνύεις την πνευματική σου ανεπάρκεια και την εμπάθεια σου.

  Και μιλάω έτσι, διότι και αντίληψη διαθέτω και βλέπω πολύ μακρύτερα από ότι εσύ νομίζεις..
  Και εξηγώ:
  Αποδεικνύεις περίτρανα, εσύ και ο κ΄ Αδαλής, κάτι το αυταπόδεικτο: Ότι δηλαδή η λευκή ψήφος ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΤΑ ΕΓΚΥΡΑ. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι είναι ΑΚΥΡΗ ψήφος. Δεν είναι μία άκυρη επιλογή(αντί σταυρούς έβαλα καρδούλες κλπ), είναι απορριπτική όλων των επιλογών. Δεν με εκφράζει κανένα κόμμα.
  Γι αυτό, δεν προσμετράται στα έγκυρα (έγκυρες επιλογές).
  Και εδώ, χρειάζεται λίγο μυαλό και κριτική σκέψη:
  Το Σύνταγμα, αλλά και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θεμελιώνουν την ισότητα της ψήφου και την Λαϊκή Κυριαρχία μέσα από ελεύθερες εκλογές. Εάν λοιπόν, ο λαός επιλέξει στην απόλυτη πλειοψηφία του (50%+1) ότι δεν τον εκφράζει καμία επιλογή(κόμματα) τότε τι θα γίνει;
  Ο νομοθέτης, απλά δεν προβλέπει. Αλλά σύμφωνα με την αρχή της ισότητας της ψήφου και αφού ο λαός αποφάσισε ότι δεν τον εκφράζει ΚΑΜΙΑ από τις επιλογές(κόμματα), θα πρέπει να δημιουργηθούν ΝΕΕΣ επιλογές.

  Εάν δεν θέλεις να το καταλάβεις, συνέχισε τον ύπνο σου αλλιώς, μόνο οι μικρόνοοι δεν αλλάζουν γνώμη…
  Ακόμα:
  1. Αυτό που εσύ ειρωνεύεσαι και κατακρίνεις λέγεται δημοκρατία και είναι το καλλίτερο των πολιτευμάτων. Εκτός, εάν έχεις κάτι άλλο να προτείνεις…
  2. Το Σύνταγμα, φτιάχτηκε για όλους. Εάν υπάρχουν ατέλειες, προσπαθούμε να ψηφίζουμε με το μυαλό και όχι με την τσέπη για να βγάζουμε άξιους να το αλλάξουν.
  3. Το Ευρωπαϊκό συμβούλιο και οι μηχανισμοί του, είναι θεσμοί. Όπως θεσμός είναι και το πολίτευμα μας και το Σύνταγμα. Όταν μάθουμε να μην πετάμε πέτρες στους Θεσμούς αλλά να τους χρησιμοποιούμε, τότε θα παράξουν και κάτι καλλίτερο…

  Και βέβαια είναι απαραίτητες οι απόψεις και οι γνώμες. Είπα αυτά που είπα και με το ύφος αυτό, διότι το διαδίκτυο έχει γεμίσει φωστήρες που αναπαράγουν ο ένας τις μπούρδες του άλλου.

  Εν’ κατακλείδι, δεν μας φταίει κανένας, παρά ο εαυτός μας. Δεν μας έφερε κανένας κανέναν για να μας κάνει και να μας ράνει…
  Οι πολιτικοί δεν έπεσαν από ΟΥΦΟ, κάποια ΟΥΦΟ τους ψήφισαν! (Όλοι μας)
  Ζούμε σε μία Δημοκρατία και έχουμε καπιταλιστικό σύστημα.
  Η Δημοκρατία, μας δίνει όπλο την ψήφο μας και ο καπιταλισμός, τα λεφτά μας!
  Αφού πετάμε την ψήφο μας δεξιά και αριστερά, αναλόγως το συμφέρον μας, ή δεν ψηφίζουμε καθόλου και αφού σκορπάμε τα λεφτά μας στις πολυεθνικές και τις ξένες μάρκες ,γιατί να μην φτάσουμε εδώ που φτάσαμε;

  Έχεις δίκιο σχετικά με τα συμφέροντα που καθοδηγούν/ούσαν τις κυβερνήσεις. Δεν μπορείς όμως παρά να δεις ότι και οι πολίτες, από συμφέρον ψήφιζαν. Τι σόι κυβέρνηση θα έβγαινε από τέτοιους πολίτες;
  Και επειδή δεν μπαίνω στο δίλημμα κότας-αυγού, προτιμώ να παίρνω την ευθύνη επάνω μου, ώστε να μπορώ να κάνω κάτι.
  Με το να ρίχνουμε ευθύνες στους πολιτικούς που κάποιοι ψήφισαν, δεν κάνουμε τίποτε. Πρέπει να στηλιτεύουμε τους γονείς μας, τα αδέλφια μας, τους φίλους μας που τους ψηφίζουν (γιατί κάποιοι τους ψηφίζουν…)

  1. Νέας

   Τι ακριβώς σχέση έχει το “Εάν δεν θέλεις να το καταλάβεις, συνέχισε τον ύπνο σου αλλιώς, μόνο οι μικρόνοοι δεν αλλάζουν γνώμη… ” με τη δημοκρατία που αναφέρεσαι;

  2. petros

   (Άντε, να συνεχίσουμε το φροντιστήριο, αλλά τα περιθώρια στενεύουν)

   θα πρέπει να δημιουργηθούν ΝΕΕΣ επιλογές.”
   “ΟΤΑΝ ΘΑ”, τότε θα τα συντάξουμε όπως τα περιγράφεις.
   ΤΩΡΑ, είναι ΑΝΤΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.
   Να είσαι σίγουρος ότι δεν έχω καμία απολύτως εμπάθεια. Αν είχα, θα σε είχα σιχτιρίσει και δεν θα ασχολούμουν μαζί σου. Επειδή, όμως, θέλω να θεωρώ ότι έχεις καλή προαίρεση, είπα να σου απαντήσω άλλη μια φορά, αλλά τελευταία.
   Επειδή ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ για τη Δημοκρατία ΘΕΛΩ ΝΑ επισκευάσω το στραπατσαρισμένο Σύνταγμα και τους νόμους που σχετίζονται με την εφαρμογή του 1ου άρ. του Συντάγματος (λαϊκή κυριαρχία).
   ΟΤΑΝ ΘΑ διορθωθεί το Σύνταγμα και οι σχετικοί νόμοι τότε ΘΑ έχουμε Δημοκρατία.
   ΣΗΜΕΡΑ η λευκή ψήφος δεν έχει καμιά σχέση με αυτήν που πολύ σωστά περιγράφεις ότι ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ να έχει.
   Αν παρόλα αυτά εσύ αποφασίσεις να ψηφίσεις Λευκό, αδιαφορώντας για την σημερινή επιρροή της στο πολίτευμα, δηλαδή την εξυπηρέτηση αυτών που κουρέλιασαν το Σύνταγμα και τους νόμους, τότε κατά την γνώμη μου είσαι ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και κατά συνέπεια και δικός μου εχθρός και θα σου αντιστρατευτώ με όποιον τρόπο βρω πρόσφορο, σύμφωνα με το άρ. 120 του Συντάγματος (χωρίς παρεξήγηση).

 7. pipis

  Petro διάβασε το παρακάτω και θα καταλάβεις γιατί θέλω να διαλύσουμε τα πολιτικά κόμματα και τα φυτώρια τους που μας έφεραν σε αυτή την τραγική θέση.

  Σχέδιο μάχης ενάντια του οικονομικού πολέμου των αγορών.
  Ναι στην διενέργεια δημοψηφίσματος με απάντηση ΟΧΙ!
  Πως θα συντριβούν οι αγορές στην Ελλάδα!!!
  (Κάνετε ένα κόπο και διαβάστε το)

  Έχουμε ακούσει πολλές φορές, από επίσημα χείλη, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην δίνη ενός οικονομικού πολέμου. Ένας οικονομικός πόλεμος που απειλεί να μειώσει την εθνικής μας κυριαρχία. Για οικονομικούς λόγους να χάσουμε εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα ως ελεύθερο κράτος. Οι ανώνυμες και αθώες αγορές χρήματος (τράπεζες και επενδυτικοί τοκογλύφοι κα) που δεν είναι τίποτα άλλο από τους εταίρους μας της ΕΕ (δηλαδή Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί, κ.α) αλλά και τους συμμάχους μας (Αμερικάνοι και Εβραίοι) μας έχουν χρηματοδοτήσει, έντοκα, με υπέρογκα ποσά, με την μορφή ομολόγων, τα οποία το Ελληνικό κράτος αδυνατεί να τα εξυπηρετήσει. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι τη μάχη για την Ελλάδα, αυτή την κρίσιμη στιγμή, θα την δώσει το πολιτικό σύστημα και εντεταλμένοι δημοσιογράφοι τους. Θεωρούν τον ελληνικό λαό μ—-α και ότι θα δώσει λάθος απάντηση (το ΟΧΙ) σε ένα δημοψήφισμα και δεν επιθυμούν να ρισκάρουν . Οι πολιτικοί θα αποφασίσουν για την τύχη μας. Οι πολιτικοί που μας έφεραν εδώ, στο χείλος του γκρεμού, αυτοί τώρα θα είναι οι σωτήρες μας. Θα είναι αυτοί που θα δεσμεύσουν την χώρα για τις επόμενες δεκαετίες (30 έτη το νέο μνημόνιο συν 10 έτη η προσαρμογή= 40 έτη = καλή ψυχή) .
  Οι πολιτικοί μας είναι εκβιάσιμοι λόγω διαφθοράς και δεν αντιδρούν στα ξένα αφεντικά, ενώ οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να ‘στραβώσουν’ τους Έλληνες γιατί υπηρετούν τα τοκογλυφικά συμφέροντα των αφεντικών τους. Έτσι έχει η κατάσταση των ΄΄στρατιωτών΄΄ της Ελλάδος. Από αυτούς περιμένουμε να προστατεύσουν την χώρα και να υποτάξουν τις θρασύτατες αγορές που απειλούν την εθνική μας κυριαρχία. Τι πρεσβεύουμε λοιπόν σαν ΄΄στράτευμα΄΄: ότι θα τους πληρώσουμε όλους μέχρι το τελευταίο ευρώ ισοπεδώνοντας την ελληνική κοινωνία. Θα ξεπουλήσουμε σε εξευτελιστικές χρηματιστηριακές τιμές εισηγμένες δημόσιες εταιρείες. Θα τους πληρώσουμε δίνοντας τους το δικαίωμα να κατασχέσουν ένα μεγάλο μέρος της δημόσια περιουσίας και του δημόσιου πλούτού.
  Μα για τους Έλληνες, αυτή είναι η χειρότερη έκβαση που μπορεί να έχει αυτός ο οικονομικός πόλεμος. Η κατάσχεση και το ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας και του δημόσιου πλούτού σημαίνει ολοκληρωτική ήττα για την Ελλάδα.
  Αυτό είναι το δόγμα και η γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση η οποία, με μαθηματική ακρίβεια, μας οδηγεί στην υποταγή των δανειστών μας. Σε αυτούς τους πολιτικούς και δημοσιογράφους θα στηριχτούν και την επόμενη μέρα για να μην υπάρχουν αντιδράσει μέσα στην χώρα. Θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι η αξιοποίηση-κατάσχεση της δημόσιας γης είναι για το καλό μας και ότι θα μας αποφέρει τεράστια κέρδη και ευημερία. Στόχος τους είναι η αρπαγή της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδος!!! αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που η δανειακή σύμβαση υπάγεται στο Αγγλικό δίκαιο το οποίο επιτρέπει τις αποικίες. Ότι πωληθεί ή κατασχεθεί με το Αγγλικό δίκαιο θα είναι ξένο έδαφος και θα ανήκει στην εθνικότητα που κατέχει ο αγοραστής του.
  Τα παραπάνω όλοι οι Έλληνες τα ξέρουν αλλά δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουμε για να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνουν, πιασμένοι χέρι-χέρι πολιτικοί – δημοσιογράφοι – ξένοι προσκυνητές του τόκου. Τι μπορεί να γίνει;
  Αυτό που μπορεί να γίνει είναι την μάχη αυτή με τους ΄δανειστές΄ μας να την δώσει ο λαός της Ελλάδος!! Πως να γίνει αυτό; Με το δημοψήφισμα που εξήγγειλε προ ημερών ο τέως Πρωθυπουργός της χώρας μας! Να απαιτήσουμε να γίνει δημοψήφισμα!
  Να διεξαχθεί δημοψήφισμα αν θέλουμε την δανειακή σύμβαση ή όπως πρότειναν οι εταίροι μας αν θέλουμε να μείνουμε στην ευρωζώνη ή όχι. Πολύ απλά ο λαός πρέπει να απαντήσει ΟΧΙ. Αυτή την απάντηση πρέπει να πάρει ο Πρωθυπουργός και να την προωθήσει στα κέντρα εξουσίας της Ευρώπης. Να εξηγήσει ότι αυτή είναι η απάντηση των Ελλήνων στα διλήμματα που μας έχουν τεθεί. Αυτή η απάντηση δεν δύναται να αλλάξει και ότι εμείς είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε τα χρωστούμενα εντός της ΕΕ αλλά εκτός της ευρωζώνης. Θα επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα, στην δραχμή, τηρώντας την ισοτιμία με την οποία μπήκαμε στην ευρωζώνη δηλ: 340,75δρχ=1€. Εντός της Χώρας μας θα κυκλοφορεί η δραχμή. Όλες οι επενδύσεις, εντός, θα γίνονται σε δραχμές. Θα αποπληρώσουμε τα χρέη μας με ποσοστά από τον δημόσιο πλούτο και δημόσια περιουσία. Ολόκληρο το χρέος θα έχει αντίκρισμα σε ποσοστά από την δημόσια περιουσία και μπορούμε να ρυθμίσουμε τις αγορές ώστε να μην υπάρξει ούτε πιστωτικό γεγονός, που θα έβλαπτε την ευρωζώνη, εφόσον τα χρέη μας θα πληρωθούν. Η ΔΕΗ και το νερό (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ) θα δοθούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία προκειμένου να μπορούν να χρηματοδοτούν τους συνταξιούχους τους. Όλα τα υπόλοιπα θα περάσουν στα χέρια των ομολογιούχων. Βουνά, λιμάνια, λαγκάδια για την δημιουργία φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων, πετρέλαια, φυσικό αέριο, χρυσός, ΔΕΚΟ και ότι άλλο τραβάει η ψυχή τους. Πολλά από αυτά τα επενδυτικά έργα μπορούν να γίνουν και με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδος μέσω Εθνικού Νομισματοκοπείου σε δραχμές.

  Γιατί να το δεχτούν οι Ευρωπαίοι:
  Όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε ύφεση.
  Χρειάζονται τεράστια κεφάλαια για να στηριχθεί, μεσοπρόθεσμα, η Ελλάδα και πολλές χώρες δεν είναι διατεθειμένες να τα διαθέσουν είτε γιατί δεν μπορούν καθώς βρίσκονται και αυτές σε ύφεση είτε δεν θέλουν να ρισκάρουν άλλο με το θέμα της Ελλάδος.
  Ξεφορτώνονται ένα πρόβλημα με τον καλύτερο τρόπο. Η Ελλάδα δεν έχει την δυνατότητα να αποπληρώσει αυτό το τεράστιο χρέος και επομένως τα κεφάλαια τους τα έχουν χαμένα αφενός, αφετέρου θα λάβουν , προς εκμετάλλευση, ένα τεράστιο κομμάτι της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδος ως αντάλλαγμα. Αντί για χρήμα θα λάβουν ποσοστά από την δημόσια περιουσία.
  Αφού λάβουν ανταλλάγματα σε περιουσία δεν θα τελεσθεί πιστωτικό γεγονός που θα οδηγούσε στην πληρωμή των CDS (500 δις) και στην κατάρρευση του ευρώ το οποίο για την στήριξή του θα χρειάζονταν περίπου 2 τρις. Θα αποφύγουν το ντόμινο της κατάρρευσης των ασθενέστερων οικονομικά χωρών (Ιταλία, Ισπανία κλπ) που θα προκαλέσει μια χρεοκοπία της Ελλάδος.
  Ακόμη, όλα τα ομόλογα των δεκαετιών του 1980 και 1990 (έωςκαι το 2003) εκδόθηκαν σε δραχμές και είχαν ως νόμισμα πληρωμής το εθνικό μας νόμισμα. Με την δανειακή σύμβαση τον Μαίο του 2010 υπήρξε αλλαγή νομίσματος πληρωμής σε ευρώ. Τί σημαίνει αυτό; Οι απαιτήσεις των ομολογιούχων στο ποσοστό που θα (αν) πληρωθούν θα είναι σε δραχμές. Αν υποτιμηθεί η δραχμή ουσιαστικά θα υποτιμήσουν τα χρήματά τους.
  Θα υπάρξουν αντιδράσεις στο εσωτερικό των χωρών τους για την σπατάλη του δανεισμού της Ελλάδος και την τελική αποτυχία του όλου εγχειρήματος, που πιθανόν θα τους στοιχίσει την εξουσία.
  Αν δεν το δεχτούν τότε:
  Έχουμε το δικαίωμα να δηλώσουμε δημοσιονομική αδυναμία αποπληρωμής των χρεών μας. Ίσως έχουμε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία μιας χώρας της ευρωζώνης, της Ελλάδος, που θα οδηγήσει σε ντόμινο άλλων χωρών και τελικά στην οικονομική κατάρρευση της Ευρώπης. Τα χρήματα από τα ομόλογα(=χρηματοδότηση) τα έχουν χάσει οι δανειστές καθώς δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο διεκδίκησης αυτών των χρημάτων. Το δάνειο των 110 δις, από το οποίο πήραμε την 6η δόση, το έχουν χάσει καθώς η πρώτη δανειακή σύμβαση δεν έχει ψηφισθεί από την Βουλή των Ελλήνων με 180 βουλευτές αλλά έχει μόνο την υπογραφή του κου Παπακωνσταντίνου. Δεν μπορείς να παραχωρείς εθνική κυριαρχία με την υπογραφή ενός υπουργού. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι εταίροι μας στην ΕΕ.
  Εδώ ο αναγνώστης πρέπει να γνωρίζει ότι αν έχουμε στριμώξει κάποιον για να του αρπάξουμε την περιουσία, αν το θύμα δεν αντιδράσει τότε θα είναι εύκολη λεία για τους τοκογλύφους. Όταν όμως το θύμα αντιδράσει και οι θύτες ξέρουν ότι θα υποστούν απώλειες μεγαλύτερες από αυτά που θα κερδίσουν θα μετριασθεί η όρεξή τους. Ίσως τους κοπεί και η όρεξη γιατί θα γνωρίζουν ότι η ελληνική δημόσια περιουσία, που θέλουν να ‘φάνε’, είναι πολύ σκληρή για τα δόντια τους και θα τους κάτσει στο στομάχι.

  Τι κάνουμε εμείς αν δεν το δεχτούν:
  Δίνουμε τα ποσοστά φυσικών πηγών ενέργειας, πετρελαίων και φυσικού αερίου σε Ρώσους, Κινέζους, Γάλλους (μας χρειάζονται για την στήριξη μας στην Ευρώπη αλλά και για τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα του διαίρε και βασίλευε) και Αμερικάνους ζητώντας τους οικονομική βοήθεια για την στήριξη της χώρας. Δημιουργούμε πλωτά κλωστήρια για εγκατάσταση κινεζικών βιομηχανιών που θα τροφοδοτούν ολόκληρη την Ευρώπη. Διοχετεύουμε πρώτη ύλη, βαμβάκι, σε αυτές. Σε όλες τις παραπάνω επενδύσεις μέτοχος είναι και το Ελληνικό Δημόσιο το οποίο με Συνταγματική κατοχύρωση δεν θα δύναται να πωλήσει το ποσοστό του. Όλες αυτές οι εταιρείες που θα δημιουργηθούν θα ενταχθούν στο χρηματιστήριο αξιών Αθηνών. Εφαρμόζουμε σχέδιο ανάπτυξης της χώρας.
  Τι κάνουμε αν το δεχτούν οι εταίροι μας:
  Καταρχήν, οι συμβάσεις παραχώρησης θα είναι με το Ελληνικό δίκαιο. Η Ελλάδα θα είναι μέτοχος σε όλες αυτές τις παραχωρήσεις περιουσίας αλλά την διοίκηση αυτών των εταιρειών θα την έχουν οι ξένοι. Στην διοίκηση θα μετέχουν και εκπρόσωποι του Ελληνικού δημοσίου. Θα ενταχθούν όλες οι εταιρείες στο ΧΑΑ. Θα φορολογούνται με 5%. Ότι παράγεται στην Ελλάδα θα φορολογείται με 5% και θα δίνεται στην χώρα, προς κατανάλωση, σε προνομιακή τιμή από τις τρέχουσες διεθνής τιμές. Υποδομές αυτών των έργων θα χρηματοδοτούνται από το Ελληνικό δημόσιο μέσω Εθνικού Νομισματοκοπείου. Όλη η δημόσια περιουσία θα επιστραφεί στον ελληνικό λαό μετά την αποπληρωμή των ομολόγων. Ο τυχόν δανεισμός των Ευρωπαίων εταίρων μας, που θα λάβουν δημόσια περιουσία, για εγχώριες επενδύσεις θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από το Εθνικό Νομισματοκοπείο.
  Σε όλες τις παραπάνω επενδύσεις μέτοχος είναι και το Ελληνικό Δημόσιο το οποίο με Συνταγματική κατοχύρωση δεν θα δύναται να πωλήσει το ποσοστό του.

  Τι κάνουμε και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις:
  Πρέπει να ανακηρύξουμε την αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) σε όλα τα μήκη και τα πλάτη των θαλασσίων συνόρων μας και να την χωρίσουμε σε εκμεταλλεύσιμα οικονομικά οικόπεδα. Πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι κάτοχοι οικοπέδων πετρελαίων και φυσικού αερίου καθώς και οι κάτοχοι δημόσιας περιουσίας και ΔΕΚΟ να καταβάλλουν ειδικό φόρο υπέρ εθνικής αμύνης ανά μονάδα παραγωγής. Κατόπιν, πρέπει να προσπαθήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις να εξορύξουμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε κάποιο από τα θαλάσσια οικόπεδα και σε όλα τα χερσαία τυχόν κοιτάσματα.
  Όλες οι παραπάνω εταιρείες υποχρεωτικά θα εισαχθούν ΧΑΑ. Τα δάνεια που τυχόν χρειαστούν οι κάτοχοι δημόσιας περιουσίας ή εταιρείες τους, θα χορηγηθούν αποκλειστικά και μόνο από το Εθνικό Νομισματοκοπείο, πάντα σε δραχμές.
  Το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας θα είναι ο δημόσιος καπιταλισμός. Κανείς δεν θα μπορεί να κλέβει την Ελλάδα. Το ποινικός μας σύστημα και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της χώρας πρέπει να στραφούν προς αυτή την κατεύθυνση.

  Πως θα συντριβούν οι αγορές στην Ελλάδα!!!
  Αν στην περίπτωση οι εταίροι μας στην ΕΕ δεχτούν την ανταλλαγή των ομολόγων με ποσοστά από την δημόσια περιουσία θα υποχρεωθούν, εκ των πραγμάτων, να επενδύσουν στην Ελλάδα, σε δραχμές, για την εκμετάλλευσή της. Θα χρειαστούν μεγάλες επενδύσεις, για παράδειγμα, για την εξόρυξη των πετρελαίων ή του φυσικού αερίου, φωτοβολταικών ή αιολικών πάρκων, δικτύων μεταφοράς ενέργειας κλπ. Αυτό σημαίνει ότι σε λίγο χρονικό διάστημα από την παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας δεν θα τους συμφέρει να υποτιμήσουν την δραχμή. Η δραχμή θα συνεχίσει στην ισοτιμία της με το ευρώ (340,75 δρχ = 1 €). Η δραχμή θα είναι αποδεκτό νόμισμα συναλλαγής με άλλα νομίσματα.
  Κατόπιν, εμείς πρέπει να εξετάσουμε αν το χρέος τον ομολόγων είναι νόμιμο ή παράνομο. Αν προκύπτουν στοιχεία ότι το χρέος είναι παράνομο θα πρέπει να τιμωρήσουμε παραδειγματικά τις εμπλεκόμενες εταιρείες (ελληνικές ή ξένες). Να απαιτήσουμε τεράστιες οικονομικές αποζημιώσεις από τις εμπλεκόμενες εταιρείες.
  Τώρα θα εξετάσουμε πως θα συντρίψουμε τις αγορές που τόλμησαν να επιτεθούν στην χώρα μας και στους Έλληνες. Πρέπει όχι μόνο να απαντήσουμε στις προκλήσεις των αγορών αλλά και να εκδικηθούμε για την αυθάδεια τους. Η εκδίκηση είναι ειδικότητα των Μανιατών. Πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα, βρίσκεται σε πόλεμο (οικονομικό) και δεν έχουμε Μανιάτες ‘μπροστάρηδες’.
  Καταρχήν, για να μπορέσεις να εξουδετερώσεις τον αντίπαλο σου πρέπει να ξέρεις ποιος είναι. Πρέπει να τον αποκαλύψεις και να των βγάλεις στην φόρα. Πρέπει να προβλέψεις την επόμενη κίνησή του, να στήσεις καρτέρι και να τον περιμένεις στο ‘’ξέφωτο’’ στο οποίο θα αναγκαστεί να περάσει. Εκεί πρέπει να τον τελειώσεις μια έξω και χωρίς καμία αναστολή. Η πρόβλεψη της κίνησης του αντιπάλου σου είναι η αφετηρία της νίκης σου.
  Τα παραπάνω ισχύουν και στον οικονομικό πόλεμο. Σε αυτή την περίπτωση ξέρουμε ότι ο αντίπαλος μας είναι οι αγορές. Τι πρόβλεψη μπορούμε να κάνουμε στις κινήσεις του αντιπάλου μας; Αυτή η πρόβλεψη δεν είναι εύκολη αλλά είναι πολύ σημαντική να γίνει αν θέλουμε να εκδικηθούμε. Πρέπει να προβλέψουμε το διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Πόσο θα αντέξει το οικονομικό σύστημα και που θα κατευθυνθεί. Που θα το βρούμε ευάλωτο για να το συντρίψουμε. Ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε καλά φυλαγμένοι για να μην τους δώσουμε ευκαιρία να αντιδράσουν.
  Ας ανακαλύψουμε το οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούνται τα κράτη – μέλη της ΕΕ και στο οποίο κινείται και η Ελλάδα. Είναι εύκολο να το ανακαλύψουμε. Όλα τα κράτη της ΕΕ έχουν τεράστιο χρέος. Χρέος που τα πνίγει. Χρέος που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν. Όλο αυτό το χρέος είναι στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ.
  Ερωτήματα: Πόσο πιστεύετε ότι θα αντέξει η ευρωζώνη και το ευρώ όλο αυτό το χρέος; Αν δεν αντέξει η ευρωζώνη τι γίνεται; Τι θα χρειάζονται οι χώρες που θα επιστρέφουν στα εθνικά τους νομίσματα ή σε κάποιο άλλο νόμισμα που θα επιβάλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι; Ποιος θα είναι ωφελημένος από την διάλυση του ευρώ;
  Κάνω την πρόβλεψη ότι τα επόμενα τρία χρόνια η ευρωζώνη θα έχει διαλυθεί και τα κράτη μέλη θα έχουν επιστρέψει στα εθνικά τους νομίσματα ή σε κάποιο παγκόσμιο νόμισμα. Γιατί; Διότι στην ΕΕ η εισροή χρημάτων γίνεται από τις αδύναμες οικονομικά χώρες προς στις δυνατές. Τα πλεονάσματα των οικονομικά δυνατότερων χωρών αποταμιεύονται και δεν εισρέουν , σε μορφή αναπτυξιακών επενδύσεων, στις ασθενέστερες οικονομίες της ΕΕ. Αυτή είναι η βασική αιτία διάλυσης της ευρωζώνης.
  Αν διαλυθεί η ευρωζώνη τότε οι χώρες μέλη της είτε θα επιστρέψουν θα εθνικά τους νομίσματα είτε θα συστήσουν ένα νέο παγκόσμιο νόμισμα. Και στις δύο περιπτώσεις τα νέα νομίσματα θα είναι υποτιμημένα σε σχέση με την ισοτιμία του χρεοκοπημένου ευρώ. Τα νέα νομίσματα που θα προκύψουν θα είναι αποτέλεσμα μιας χρεοκοπημένης Ευρώπης, ενός χρεοκοπημένου ευρώ.
  Παράδειγμα: Η Γερμανία μπήκε στο ευρώ με ισοτιμία 2 μάρκα (μάρκο = 170 δραχμές) = 1 ευρώ. Αν διαλυθεί η ευρωζώνη και επιστρέψει στο μάρκο τότε το τελευταίο θα υποστεί τεράστια υποτίμηση σε σχέση με την αρχική του ισοτιμία με το ευρώ γιατί θα είναι προϊόν μιας διαλυμένης Ευρώπης με ηγέτιδα την ίδια την Γερμανία.
  Τώρα προχωράμε στο δεύτερο ερώτημα: Τι θα χρειάζονται οι χώρες που θα επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα ή σε κάποιο άλλο νόμισμα που θα επιβάλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι; Όλες οι οικονομίες της διαλυμένης Ευρωζώνης που θα επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα ή στο παγκόσμιο νόμισμα θα είναι χρεοκοπημένες από τις επιπτώσεις της οικονομικής κατάρρευσης. Μια χρεοκοπημένη χώρα που βρίσκεται σε αυτή την δεινή θέση τι χρειάζεται; Χρειάζεται ζεστό χρήμα για επενδύσεις. Χρειάζεται επενδύσεις για να βάλει σε λειτουργία την μηχανή της οικονομίας της. Χρειάζεται επενδύσεις για να ‘μπει’ σε τροχιά ανάπτυξης και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
  Ωφελημένος θα είναι αυτός που θα κερδίσει πρώτος την εμπιστοσύνη των επενδυτών ή δεν θα τον βλάψει η οικονομική κατάρρευση. Ακόμη περισσότερο αν η διάλυση της ευρωζώνης τον ευνοεί.
  Η Ελλάδα δεν θα υποστεί της συνέπειες της οικονομικής κατάρρευσης γιατί θα έχει το δικό της νόμισμα, την δραχμή. Η διάλυση της ευρωζώνης, της οποίας δεν θα είναι μέλος, θα την ευνοήσει. Γιατί; Γιατί η Ελλάδα θα έχει ισοτιμία με το ευρώ και όχι με τα νέα νομίσματα που θα προκύψουν από την διάλυση του ευρώ. Οι νέες ισοτιμίες ευρωπαϊκών νομισμάτων σε σχέση με την δραχμή θα την ενισχύσουν. Είπαμε, τα νέα ευρωπαϊκά νομίσματα θα είναι υποτιμημένα, σε σχέση με την ισοτιμία που μπήκαν στο ευρώ, γιατί τα νέα νομίσματα είναι το προϊόν μιας χρεοκοπημένης Ευρωζώνης.
  Με την διάλυση της ευρωζώνης ωφελημένοι θα είμαστε γιατί θα έχουμε επενδύσεις στην χώρα μας. Θα έχουν επενδύσει, με δραχμές, οι ευρωπαίοι – δανειστές μας. Όταν όλη η Ευρώπη θα χρειάζεται επενδύσεις για ανάπτυξη εμείς θα έχουμε τεράστιες επενδύσεις στην χώρα μας. Δικαιούχοι, σε μεγάλο ποσοστό, αυτών των επενδύσεων θα είναι οι Ευρωπαίοι δανειστές μας. Σε αυτούς δεν θα τους συμφέρει να πάρουν τα κέρδη τους και να τα επενδύσουν στα υποτιμημένα εθνικά τους νομίσματα. Το σταθερό νόμισμα θα είναι η δραχμή στο οποίο έχουν επενδύσει και δεν θα τους συμφέρει να ρισκάρουν την κατάρρευση του.
  Ακόμα, θα είναι η ιδανική στιγμή να απαιτήσουμε από την Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις, το κατοχικό δάνειο καθώς και την αρπαγή του χρυσού της Ελλάδος. Όλες αυτές οι απαιτήσεις μας θα είναι με τον νόμιμο τόκο. Τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή όχι μόνο να μας επιστραφεί η δημόσια περιουσία που θα διακρατούν οι Γερμανοί αλλά, να εξαγοράσουμε εμείς το γερμανικό δημόσιο πλούτο. Να τους πληρώσουμε με το ίδιο κάλπικο νόμισμα που μας πληρώνουν σήμερα αυτοί.
  Καταλάβατε γιατί οι Ευρωπαίοι ουρλιάζανε σαν τσακάλια να μην διεξαχθεί δημοψήφισμα για την δανειακή σύμβαση.
  Σκεφτείτε πόσο πολύ τους τρόμαξε η αναγγελία διεξαγωγή δημοψηφίσματος που ‘ξήλωσαν’ τον ΓΑΠ σε μία ημέρα. Τον εκλεγμένο από τον λαό ΓΑΠ. Τον δικό τους άνθρωπο. Οι ενστερνιστές της Δημοκρατίας ευρωπαίοι εταίροι μας είχαν πρόβλημα να εκφρασθεί ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Γιατί; Γιατί διακυβεύονταν όλος ο σχεδιασμός τους για την κατάσχεση της δημόσια περιουσίας μας.
  Καταλάβατε την έξαλλη αντίδραση των ΄ελλήνων΄ πολιτικών με αρχηγό την πολύπειρη και με τους αναρίθμητους κοινωνικούς αγώνες ΚΑΙΛΗ του MEGA.
  Γίνεται κατανοητή τώρα η κυβίστηση της αντιπολίτευσης. Τι μπορούσαν να κάνουν εφόσον πήραν διαταγή από τα αφεντικά.
  Πλέον, είναι φανερό γιατί τα ξένα αφεντικά έβαλαν τον ‘εκλεκτό’ τους στο τιμόνι της χώρας. Φαντάζεστε γιατί έκλαιγε ο γνωστός πατριώτης κωλοτούμπας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο όταν άκουσε άλλο όνομα από εκείνο του ‘εκλεκτού’. Ήταν τέτοια η αφοσίωση του κωλοτούμπα στο αφεντικό του, που αυτό του έδωσε θέσεις εξουσίας και τον κατέταξε ανάμεσα στους ξεδιάντροπους πρόθυμους.
  Καταλάβατε γιατί όλοι οι δημοσιογράφοι δεν θέλανε το δημοψήφισμα, αυτοί που λίγο πρωτύτερα, πολύ εύκολα, λάτρεψαν το δημοκρατικότατο μνημόνιο με υπογραφή Παπακωνσταντίνου.
  Καταλάβατε πόσο μας έχουν ‘κοιμίσει’ μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι χωρίς κανείς τους να δίνει ολοκληρωμένη λύση στον ελληνικό λαό.
  Όλοι ήταν κατά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, γιατί;
  Πρέπει πολύς κόσμος να βγάζει ΄μεροκάματο΄ από την κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Πραγματικά, η κρίση για αυτού πρέπει να είναι ευκαιρία να οικονομήσουν.
  Συνεχίζοντας αυτά που σας έγραφα θέλω να τονίσω ότι, όταν στήνεις καρτέρι πρέπει η θέση που θα επιλέξεις όχι μόνο να μην είναι ορατή από τον εχθρό σου, αλλά και να έχει αμυντικές επιλογές.
  Η πρώτη αμυντική επιλογή που έχουμε να κάνουμε όλο το διάστημα των τριών χρόνων που θα καρτερούμε τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, είναι να επιχειρήσουμε την εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου από τα θαλάσσια και χερσαία οικόπεδα μας. Θα λάβουμε τεχνολογία και τεχνογνωσία από τις ήδη υπάρχουσες εταιρείες εξόρυξης των δραστηριοποιούμενων, στον χώρο των φυσικών κοιτασμάτων, δανειστών μας. Ίσως συμφέρει να στραφούμε προς τα αδέρφια μας τους Κύπριους για την απόκτηση αυτής της τεχνογνωσίας.
  Η δεύτερη αμυντική επιλογή που έχουμε να κάνουμε είναι να αποδείξουμε στους πάντες ότι δεν είμαστε προτεκτοράτο ή αποικία κανενός.
  Θα αναφέρω ένα παράδειγμα για να διευκολύνω την κατάσταση. Για να αγοράσει κάποιος ένα ακίνητο (ή μία επιχείρηση) θέτει κάποια κριτήρια για την αγορά του. Κριτήριο μπορεί να είναι η τιμή, η έκταση του, η προσδοκία της υπεραξίας της τιμής μεταπώλησης, η απόδοση της εκμετάλλευσης του, η κομβική του θέση, η ασφαλή περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο και η καλή γειτονιά. Όταν ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω κριτήρια πάψει να ισχύει τότε αρχίζει αυτή η ιδιοκτησία να είναι πρόβλημα για τον ιδιοκτήτη της.
  Όταν η τιμή αξίας βαίνει μειούμενη ανά έτος και δεν είναι εκμεταλλεύσιμη ή την μισή έκταση την παίρνει ο δρόμος ή φτιαχτεί μια χωματερή δίπλα στο ακίνητο ή πάψει να υπάρχει ασφάλεια ή η ιδιοκτησία φορολογείται δυσβάσταχτα τότε θα κοιτάξεις να απαλλαγείς από το ακίνητο και να αλλάξεις γειτονία. Όλα αυτά και πολύ περισσότερα μπορούν να συμβούν και σε ένα ξένο αγοραστή που φιλοδοξούσε να οικονομήσει στην Ελλάδα. Μπορεί να συμβεί και στους ΄΄φίλους΄΄ μας δανειστές που στοχεύουν στην δημόσια περιουσία της χώρας. Μα οι δανειστές μας προστατεύονται από το πολιτικό σύστημα και τους εντεταλμένους δημοσιογράφους και είναι αυτοί που θα τους εξασφαλίσουν την επόμενη μέρα. Άρα, πρέπει να απαλλαγούμε από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα που εξυπηρετεί τα ανθελληνικά συμφέροντα. Πως θα γίνει αυτό;
  Πρέπει ο λαός να ενημερωθεί για την δύναμη της λευκής ψήφου!!! (http://lakwnes.blogspot.com/2011/09/blog-post.html)
  Όταν το 50% +1 του εκλογικού σώματος επιλέξει την λευκή ψήφο, τότε διαλύονται όλα τα πολιτικά κόμματα! Αν αποσύρουμε τα πολιτικά κόμματα, αλλάζουν όλα τα δεδομένα για του δανειστές μας. Πρέπει ο λαός να αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες του για την θλιβερή κατάσταση που παρουσιάζει η χώρα. Πρέπει να καταλάβουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας ότι έχουν να αντιμετωπίσουν ελεύθερους πολίτες. Ενωμένους σαν γροθιά. Αυτό είναι το πρώτο καρτέρι που πρέπει να στήσουμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στο κατεστημένο πολιτικό-οικονομικό σύστημα.
  Θεωρώ ότι δεν πρέπει να αποκαλύψω παραπάνω στοιχεία, σε αυτό τον δημόσιο διάλογο, για το ‘ξεδόντιασμα’ των αγορών γιατί βασικό στοιχείο για να εκδικηθεί κάποιος είναι ο αιφνιδιασμός του αντιπάλου. Δίνω μόνο ένας μικρό στίγμα, ότι οι τοκογλύφοι έως τώρα έχουν υποτιμήσει ολόκληρη την ευρωπαϊκή κοινωνία. Υπάρχει τρόπος τα χρήματα τους να μην έχουν ‘δύναμη’ και τότε θα καταλάβουν πια είναι η θέση τους στην ευρωπαϊκή οικογένεια χωρίς αυτά.
  Αδέρφια, το σίγουρο είναι ότι στο μέλλον όλη η ανθρωπότητα θα κληθεί να επιλέξει ποια κυβερνητική διαδρομή θα ακολουθήσει. Η μία διαδρομή θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και η άλλη την οικονομία. Η μια θα καταξιώνει τις ανθρώπινες αξίες και η άλλη τα οικονομικά αποτελέσματα. Στη πρώτη ο συνεκτικός δεσμός των ανθρώπων θα είναι αγάπη και το φιλότιμο και στην δεύτερη θα είναι η ιδιοτέλεια και το κέρδος. Και στις δύο οι άνθρωποι θα περάσουν πολύ δύσκολες ημέρες. Στο τέλος της πρώτης διαδρομής , θέλω να πιστεύω ότι θα μετέχουμε και εμείς, θα υπάρχει ελευθερία και ευημερία για όλους τους συνοδοιπόρους. Δεν θα υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί αλλά μια εύρωστη μεσαία τάξη. Όλοι θα αμείβονται με το μισθό της μεσαίας τάξης και θα υπάρχει απαραβίαστο όριο πλούτου. Στο τέλος της δεύτερης διαδρομής θα υπάρχει αμύθητος πλούτος για λίγους και υποταγή, μαρασμός και φτώχεια για τους πολλούς.
  Τέλος θέλω να τονίσω ότι αξίζει να μπούμε στην μάχη για να υπερασπιστούμε την ΕΛΛΑΔΑΡΑ μας. ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Δεν πρέπει κανένας να κάνει πίσω!!

  Αν θέλετε διαδώστε το….

  ΥΓ. υπάρχει λύση και εντός της ευροζώνης, αν επιθυμείτε μπορώ να σας την στείλω.

  1. petros

   Αποδείχτηκε με την παράλογη εμμονή σου ότι είτε είσαι εγκάθετος που υπηρετείς τη Μαύρη Κατοχή, είτε δε σε παίζει κανένας.
   Σπυράκο μου, βρες καμιά κοπέλα.

 8. PIPIS

  (Η λογική του παραλόγου)

  Γράφεις
  «Προτού, λοιπόν, πάρω τα όπλα, που θα οδηγήσει σε τραγικές καταστάσεις, λέω να επιχειρήσω το τελευταίο χαρτί, τη δημιουργία ενός Μετώπου που θα έχει ΜΟΝΑΔΙΚΟ του σκοπό να επαναφέρει την εξουσία στον ιδιοκτήτη της, τον κυρίαρχο λαό»
  Ποιό είναι αυτό το Μέτωπο, γιατί δεν μας το λες; Μήπως θεωρείς λύση τους αριστερούς άθεους διεθνιστές(ΣΥΡΙΖΑ) ή ευρωπαϊστές(ΔΗΜΑΡ) ή κομμουνιστές(ΚΚΕ) ή πρώην λενιστές(ΕΠΑΜ ή (Γ)ΕΛΑΔΑ) κλπ; Μήπως τους Μνημονιακούς; Μήπως κάποιο από τα ‘φυτώρια’ των Μνημονιακών; Μήπως τους αστούς οικολόγους (φύτεψε μία ελιά και σίγουρα θα έχεις κάνει περισσότερα από δα’ αυτούς); Μήπως ναζιστές(ΧΑ); Έχουν όλοι αυτοί ‘άρωμα’ ελληνικής λεβεντιάς και φιλότιμου; Έχεις κάνει καμία νέα κομματική ανακάλυψη και δεν την γνωρίζω;
  Διαθέτεις, από ότι γράφεις, δημοκρατική αντίληψη αν εκλεγεί το κόμμα(Μέτωπο) σου και αν δεν εκλεγεί θα πάρεις τα όπλα. Σου γράφω για δημοψήφισμα και απαντάς ότι επιδιώκω την Μαύρη κατοχή. Πρέπει να είσαι ο πιο δημοκράτης Έλληνας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα! Πραγματικά δεν παίζεσαι!!!! Θεωρείς την πλειοψηφία του ελληνικού λαού ηλίθιο και εσύ είσαι έξυπνος και γενναίος για να τους επιβληθείς με τα όπλα, για το καλό το δικό τους και της χώρας. Μου θυμίζεις τον ΓΑΠ που έβαλε το όπλο στο τραπέζι, στις συνομιλίες που είχε με τους ευρωπαίους, για να τους απειλήσει και τελικά ‘πυροβόλησε’ οικονομικά τον ελληνικό λαό. Εσύ θα πυροβολήσεις κυριολεκτικά τους Έλληνες για να επιβάλλεις την εξυπνάδα σου, με κριτήριο το ‘καλό’ του λαού και της χώρας. Ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα δυσκολευτεί να κρίνει ποιος ήταν πιο μικρόνοος από τους δύο. Ποιόν λες ;
  Εγώ σου έγραψα για το πώς ο ελληνικός λαός μπορεί να επιβάλλει την κυριαρχία του και να γίνει κυρίαρχος όλων των πολιτικών που θα εφαρμόζονται από τα κόμματα και εσύ θέλεις να παραμείνεις με την πλέμπα.
  Θέλεις να κυβερνηθεί η χώρα με τα πρότυπα των παραπάνω (διεθνιστές, κομμουνιστές, ναζιστές κλπ); Αν όχι ας τους ‘ασπρίσουμε’ !!!
  Πετράκο μου, το να παριστάνεις τον επαναστάτη ίσως πιάνει στα κοριτσόπουλα, περιορίσου σε αυτό!

  1. petros

   Δείξε στη μητέρα σου αυτή τη συζήτηση και (ελπίζω) θα καταλάβει και θα σε πάει σε ψυχίατρο.
   Όσο για το μέτωπο, αν στα δώσω όλα έτοιμα στο πιάτο, εσύ τι θα κάνεις; Αν είσαι έξυπνος (?) θα το βρεις. Αν όχι θα γλυτώσουμε από έναν ακόμη τρελό να τον προσέχουμε.

 9. Νέας

  ΝΟΜΟΣ 3434/2006
  ΦΕΚ: Α 21 20060207

  Άρθρο 1:
  Κατά την αληθή έννοια των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 4 και των άρθρων 5, 6, 7 και 8 του ν. 3231/2004 (ΦΕΚ 45 Α’), κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστήρια, κατά την κατανομή των εδρών, καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου, τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα.

 10. PIPIS

  Διαβάστε τα αναγραφόμενα ως άνω και ίσως να καταλάβετε. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και όχι στα πολιτικά κόμματα. Οποιαδήποτε απόκλιση από την ισότητα της ψήφου είναι θεμιτή μόνο όταν δεν προσβάλλει την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας. Μόνο αυτό έχω να πω. Για εσάς, είναι εύκολο να με βρίζετε και να με λοιδορείτε νομίζοντας ότι η συκοφαντία και η αυθάδεια είναι ανωτέρα της ηθικής και της γνώσης. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας προειδοποιήσω για την παγίδα που μας έχουν στήσει. Μας σπρώχνουν, ως εύλογη αντίσταση και αντίδραση, στην επιλογή μικρών κομμάτων. Κανείς δεν αναφέρει τον νόμο 3636/2008 α1 παρ2α για την εκλογή των βουλευτών.
  Άρθρο 1
  Καθορισμός εδρών
  1. Οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 6 του ν. 3231/2004 (ΦΕΚ 45 Α`)
  αντικαθίστανται, ως ακολούθως:

  “1. Για τον καθορισμό των εδρών που δικαιούται κάθε εκλογικός σχηματισμός,
  το σύνολο των ψήφων που συγκέντρωσε στην Επικράτεια πολλαπλασιάζεται με τον
  αριθμό 250. Το γινόμενο τους διαιρείται με το άθροισμα των έγκυρων
  ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν στην Επικράτεια όσοι σχηματισμοί συμμετέχουν
  στην κατανομή των εδρών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5. Οι έδρες που
  δικαιούται κάθε σχηματισμός στην Επικράτεια είναι το ακέραιο μέρος του
  πηλίκου της διαίρεσης.

  Αν το άθροισμα των ως άνω ακέραιων μερών των πηλίκων υπολείπεται του αριθμού
  250, τότε παραχωρείται, κατά σειρά, ανά μία έδρα και ως τη συμπλήρωση αυτού
  του αριθμού στους σχηματισμούς, των οποίων τα πηλίκα εμφανίζουν τα μεγαλύτερα
  δεκαδικά υπόλοιπα.

  2.α. Στο αυτοτελές Κόμμα, που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό έγκυρων
  ψηφοδελτίων στο σύνολο της Επικράτειας, παραχωρούνται, επιπλέον των εδρών που
  λαμβάνει, σύμφωνα με την παράγραφο 1, πενήντα (50) ακόμη έδρες, οι οποίες
  προέρχονται από εκλογικές περιφέρειες στις οποίες έχουν παραμείνει αδιάθετες
  έδρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που προβλέπεται από τις διατάξεις
  του άρθρου 8.

  Η επιπλέον παραχώρηση πενήντα (50) εδρών γίνεται, επίσης, σε συνασπισμό
  συνεργαζόμενων Κομμάτων, εφόσον ο μέσος όρος της δύναμης των Κομμάτων, που τον απαρτίζουν, είναι μεγαλύτερος από τη δύναμη του αυτοτελούς Κόμματος, που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό έγκυρων ψηφοδελτίων. Ο μέσος όρος προκύπτει από τη διαίρεση του ποσοστού που έλαβε ο ανωτέρω συνασπισμός δια του αριθμού των Κομμάτων που τον αποτελούν.

  β. Το Α` Τμήμα του Αρείου Πάγου, σε συμβούλιο, κατά την ανακήρυξη των
  εκλογικών συνδυασμών, αποφαίνεται, αμετακλήτως, για το χαρακτήρα κάθε
  Κόμματος, ως αυτοτελούς ή ως συνασπισμού συνεργαζόμενων Κομμάτων. Η κρίση του
  διαμορφώνεται, χωρίς δικονομικούς περιορισμούς, από τα υπάρχοντα στοιχεία, τα
  οποία μπορούν να συμπληρωθούν με υπόμνημα των Κομμάτων και των υποψηφίων.”

  Δε βλέπω λοιπόν λύση, πλην 50%+1 λευκά, αν βγει 1ο κόμμα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Η ‘Αντιμνημονιακή’ Αριστερά δεν συνεργάζεται με κανένα αριστερό κόμμα και πολύ περισσότερο με τα φυτώρια της δεξιάς και ακροδεξιάς. Και 1ο κόμμα να βγει το ΚΚΕ ή το κόμμα του Π. Καμμένου πάλι οι μνημονιακοί θα έχουν την πριμοδότηση των 50 εδρών, ως συνασπισμός κομμάτων.
  Οι Μνημονιακοί, από ότι έχουν δηλώσει, θα συνεργασθούν σίγουρα. Κάνω μια πρόβλεψη, τον κ΄ Παπαδήμο θα έχουμε πάλι Πρωθυπουργό! Ίσως μας αξίζει κάτι τέτοιο και μετά τις εκλογές δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες ότι δεν ξέραμε. Στις επόμενες, λοιπόν, εκλογές θα καταλάβετε την δύναμη της λευκής ψήφου μόνο που τότε θα είναι αργά για τους ιθαγενείς Έλληνες γιατί ως τότε θα έχουν δικαίωμα ψήφου οι αλλοδαποί που διαμένουν εδώ. Το ποσοστό 50% +1 λευκό θα είναι μία ουτοπία για τον ελληνικό λαό. Όλοι αυτοί που τώρα αμφισβητούν την δύναμη του λευκού, μετά τις εκλογές, θα παρακινούν τον κόσμο για ένοπλη αντίσταση ενώ θα έπρεπε να πάνε να αυτοκτονήσουν για το κακό που θα έχουν διαπράξει εις βάρος της χώρας και του Ελληνικού λαού. Εκπομπή για την λευκή ψήφο από τα ΜΜΕ ούτε λόγος να γίνεται. Οι ειδικοί, συνταγματολόγοι, μόνο το μεροκάματο να βγαίνει. Καμία επιστημονική τεκμηρίωση γιατί καταλύεται η λαϊκή κυριαρχία αν το εκλογικό σώμα επιλέξει το λευκό. Ίσως εκλογές γίνονται για να επιλέξουμε κόμματα, χωρίς να έχουμε δικαίωμα να τα απορρίψουμε. Σκ@τα@ Κυρίαρχοι!!! Δυστυχώς, έτσι είμαστε.

 11. Λοξίας

  Μετά από τρία χρόνια, έπεσε το μάτι μου σε αυτά τα δημοσιεύματα. Και έχω να πω το εξής:
  Αγαπητέ PIPIS, όντως γράφεις πίπες…
  Ισχυρίζεσαι πως:

  “Και το α. 100 το ΠΔ 96/2007 αναφέρεται στην κατανομή των εδρών. Δηλαδή, θέτει ως δεδομένο ότι τα έγκυρα είναι η συντριπτική (50%+1) των ψηφισάντων και προχωρεί στην διαδικασία και στον τρόπο κατανομής των εδρών στους πολιτικούς σχηματισμούς.
  Είναι όμως άλλο η κατανομή των εδρών (που προϋποθέτει την πλειοψηφία 50% +1 των εγκύρων έναντι των λευκών) ”

  Μέγα λάθος, για να μην πω παραπλάνηση και παραπληροφόρηση! Είναι που ΕΣΥ ερμηνεύεις όπως σου αρέσει. Διότι κανείς και τίποτε δεν “θέτει ως δεδομένο” αυτό που ισχυρίζεσαι. Δείξε το γραπτά. Σε ποιο άρθρο του συντάγματος, σε ποιον νόμο και ΠΟΥ ακριβώς, δηλωνεται αυτό που ΕΣΥ ερμηνεύεις πως τα έγκυρα πρέπει να υπερτερούν 50%+1 των λευκών ψηφοδελτίων.
  Για να μην κουράζεσαι, να στο γράψω εγώ: ΠΟΥΘΕΝΑ! Απλώς, είναι ένα κατασκεύασμα του κεφαλιού σου.
  Το άρθρο 100 του ΠΔ 96/2007 που επικαλείσαι, για την κατανομή των εδρών, αναφέρεται συνεχώς στην “διαίρεση του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων” και ΠΟΥΘΕΝΑ δεν κάνει λόγο για λευκά ή άκυρα ψηφοδέλτια. ΜΟΝΟΝ ΣΤΑ ΕΓΚΥΡΑ αναφέρεται.
  Και το λευκό δηφοδέλτιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ έγκυρο. ΤΕΛΟΣ λοιπόν με την παραπληροφόρηση.

  Επί πλέον, από την στιγμή που μας καλείς να υπερασπιστούμε την Ελλάδα:

  “ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ”

  …άσε, καταλάβαμε. Μήπως θέλεις να βγάλουμε πρωθυπουργό τον αρχιεπίσκοπο;

Leave a Reply