«

»

Aug 25

Οι σημερινοί πολιτικοί στην Ελλάδα είναι “παράγκα” της διαπλοκής

sfirizaΤου Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

“Τα πράγματα είναι απλά στην οικονομία” λένε συνήθως όσοι δεν γνωρίζουν τί ακριβώς είναι και όσοι θέλουν να περάσουν κάποια μηνύματα χωρίς σοβαρή δικαιολογία στο λαό. Οι πιο άσχετοι απο όλους είναι αυτοί που το λένε αυτό και δυστυχώς είναι βουλευτές ή οικονομολόγοι με δίπλωμα “στην Έλλάδα ότι δηλώσεις είσαι”. Δεν είναι όμως και οι μόνοι. Είναι καιρός όμως να φάνε πόρτα, όντες πράκτορες ξένων συμφερόντων με διπλά διαβατήρια ή εισαγόμενες ΜΚΟ εκπαιδευμένες στο εξωτερικό με συγκεκριμένη αποστολή.

Ανάπτυξη σημαίνει χρηματοδότηση λένε στα κόμματα των εραστών της ΑρπαΚώλας κάτι που είναι ψέμμα, αφού η ανάπτυξη έχει σαν βάση την αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών, ένα θέμα απαγορευμένο απο τα ΜΜΕ όπως και το θέμα της μη φορολόγησης των εφοπλιστών, την οποία ο ψεύτης Τσίπρας που θέλει τώρα ο λαός να τον ξαναπιστέψει, ξέχασε στα συρτάρια του Λαφαζάνη, γιατί και αυτός την έχει ξεχάσει ενώ ο Δρίτσας το έκανε πράξη.

Γεγονός είναι ότι η φορολογία των εφοπλιστών επι Τσίπρα έγινε μικρότερη απο ότι επι Σαμαρά. Aυτό είναι φοβερό! Μιλάμε για πολύ “αριστερά”…

Αφού λοιπόν όλοι στηρίζουν τη μη φορολόγηση των εφοπλιστών και αφού το Μνημόνιο 3 θα εφαρμοσθεί έτσι και αλλοιώς, γιατί  γίνονται οι εκλογές ή καλύτερα ποιά είναι τα θέματα εξέτασης των εκλογών; Γιατί να πιστέψεις ένα ψεύτη; Απλά ερωτήματα με απλές απαντήσεις.

Oι εκλογές γίνονται κατά τη γνώμη μου για τους εξής τουλάχιστον λόγους:

  1. για να φανεί στον Έλληνα ότι γίνεται πολιτική ανανέωση.
  2. για να φανεί στον Ευρωπαίο ότι στην Ελλάδα η κατάσταση σταθεροποιείται αφού στις θέσεις των νέων βουλευτών που θα εκλεγούν με λίστες, θα μπούν ονόματα με ορκισμένες μνημονιακές πεποιθήσεις.
  3. γιατί πρέπει να περάσει απο τη βουλή ο σκληρός προυπολογισμός του 2016 που θα συγγραφεί στις Βρυξέλλες
  4. γιατί απο τη στιγμή που θα εφαρμοσθούν τα φορολογικά μέτρα στην Ελλάδα λόγω του Μνημονίου 3 (θα ακολουθήσει και Μνημόνιο 4) ο λαός θα βγεί στα κάγκελα και πρέπει όλα τα κόμμματα να μοιρασθούν το ξύλο που θα πέσει. Βαλβίδα εξαέρωσης θα είναι το κόμμα Λαφαζάνη. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δημιουργήθηκε. Όλοι θα πηγαίνουν σε αυτόν να παραπονιούνται για τους περνάει ο πόνος και  καιρός (ενώ είναι γνωστό απο τώρα πως είναι της παρέας και αυτός).
  5. γιατί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα φέρει bailin απο τη στιγμή που το πρόγραμμα δεν θα βγεί. Bailin για κάτω απο 100,00 ευρώ λένε ότι δεν θα υπάρξει. Όμως θα υπάρξει το ισοδύναμο και αυτό είναι ότι κανένας μικροκαταθέτης δεν θα μπορέσει ποτέ να πάρει το σύνολο των καταθέσεών του στα χέρια, κάτι που γίνεται και τώρα.
  6. γιατί η περιουσία όσων χρωστούν με συνοπτικές διαδικασίες και μέσα απο εταιρείες φαντάσματα που δήθεν θα εξυγιάνουν τις τράπεζες (κόκκινα δάνεια) θα περάσουν έναντι πινακίου φακής σε ξένα χέρια. Όλα αυτά χωρίς να έχει μπεί εισαγγελέας στις τράπεζες να εξετάσει πώς δημιουργήθηκαν και πότε τα δις ευρώ δάνεια.
  7. γιατί στη μεγάλη μπίζνα που λέγεται Ταμείο Ανάπτυξης θέλουν όλα τα κόμματα να έχουν ποσοστά. Δεν θα είναι μόνο η αμφιλεγόμενη Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας αλλά και τα εφοπλιστικά κεφάλαια που θα πέσουν στο φαί με πατριωτικό χρώμα.
  8. γιατί έρχεται ένα επενδυτικό πακέτο και πρέπει χωρίς αντιρρήσεις απο κανένα κόμμα και καμμία αντιπολίτευση τα λεφτά να μη πάνε στη παραγωγή αλλά σε μισθούς και κατευθείαν επενδύσεις σε τσέπες φίλων, κατά τα γνωστά.
  9. για να συνεχισθεί το ξέπλυμα χρήματος στις τράπεζες και στις ναυτιλιακές που δεν ελέγχει κανείς.

Οι εκλογές αυτές είναι άνευ αξίας για τον Ελληνικό λαό αφού οι άνθρωποι που θα τον εκπροσωπούν θα είναι αυστηρά επιλεγμένα σούργελα, που θα αποδίδουν τιμές σε άλλη σημαία τη κατάλληλη στιγμή. Eίναι μόνο για τη κουτάλα.

Απο το πρωί ως το βράδυ στα ΜΜΕ λέει ό ένας πολιτικός τί έκανε ή τί είπε ο άλλος. Κανείς δεν μιλάει για τη ταμπακιέρα. Δεν είναι και τυχαίο ότι στη πολιτική, οι κατουρημένες ποδιές ανεβάζουν τους πιο yesmen, τους πιο ανίκανους και τους πλεονάζοντες των ηλιθίων, που έχουν στους καταλόγους τους.

Θέματα των εκλογών θα έπρεπε να είναι η αύξηση της παραγωγής, το μεταναστευτικό, το ενεργειακό (πρώτα τα ΑΠΕ), οι μεταφορές (τραίνα κυρίως, δρόμους μετά), η μεταποίηση (όχι όμως χάριν της μετονομασίας των Κινεζικών προιόντων σε Ελληνικά), η γεωστρατηγική στη περιοχή και πολλά άλλα, που αυτοί οι ηλίθιοι (είτε το γνωρίζουν πως είναι είτε όχι) που παριστάνουν τους πολιτικούς και τους οικονομολόγους δεν μπορούν να διαχειρισθούν. Μια φράση του τύπου “να θέσουμε το ευρώ σε αμφισβήτηση” κρύβει ασάφειες. Ένα reverse Grexit (η δική μου πρόταση) όχι. Mια επιστροφή στη δραχμή δεν έχει νόημα όσο η χώρα δεν έχει παραγωγή. Ούτε όμως τα συνεχιζόμενα μνημόνια έχουν νόημα όσο δεν αυξάνει η παραγωγή.

Θα έχετε παρατηρήσει (μάλλον), ότι όσοι βγαίνουν στα ΜΜΕ είναι αυστηρά επίλεκτοι. Κρατάτε ονόματα και σε καμμία περίπτωση να μη ψηφίσετε κανένα απο αυτούς που βλέπετε καθημερινά στα ΜΜΕ. Είναι απο  το κόλπο των Κατουρημένων Ποδιών για το Μεγάλο Κόλπο. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η κουτάλα.

Στη πορεία οι κατουρημένες ποδίτσες θα σας βάλουν και ένα ή περισσότρερα “έργα” με κάποιο  συμβάν είτε ένα ακόμη νέο τηλεοπτικό “ήρωα” να βλέπετε στα ΜΜΕ για να αποχαυνωθείτε και άλλο. Είναι ευρηματικοί σε αυτά. Ακόμη, δεν τους έχετε καταλάβει;

Στο Μαξίμου αλλάζουν επικοινωνιολόγο κάθε τόσο και η ιστορία πάει όλο και περισσότερο σύννεφο. Τώρα περιορίζεται η ελευθερία λόγου με κατάλληλες επιλογές προσώπων πoυ θα ομιλούν ή ομιλούν στα ΜΜΕ. Παρατηρείστε το.

Ξέρετε τί είναι το κάψιμο του βασιληά Καρνάβαλου; Eγώ ξέρω…

Πηγή

Leave a Reply