«

»

May 10

Οι άγιες Τράπεζες, οι κολλητοί του Στουρνάρα και των λοιπών τζιμανιών…

Σημείωση: Μας πήρε αρκετό καιρό αλλά τελικά καταλάβαμε ποιοι είναι οι επονομαζόμενοι “Τεχνοκράτες” που μας είχαν πρήξει τα συκώτια Πασοκ ΝΔ και οι λοιπές πλέμπες της νεοελληνικής αποικίας στις απαρχές του 2010 – 2011!!! Τεχνοκράτης = Λυσσασμένος Τοκογλύφος, Αδίσταχτος Φονιάς Λαών, Αιμοδιψής και Σαρκοβόρος Όφις!

Βλέπεται μπερδευτήκαμε διότι ξεκινήσαμε να εξηγήσουμε την λέξη με βάση την Ελληνική γλώσσα (Τέχνη-κρατώ), αλλά από πότε το τσιράκι, η βδέλλα, το βαμπίρ, ο υπάλληλος και ο τραπεζίτης συγκαταλλέγεται με τις τέχνες πχ Ηλεκτρονικός, Γεωργός, Ξυλουργός. Τι ακριβώς δηλαδή γνωρίζουν να κάνουν καλά εκτός από το να τρώνε τα λεφτά των καταθετών τους βγάζωντάς τα έξω σε υπεράκτιους λογαριασμούς και είναι και τόσο μάγκες που ρίχνουν τις ευθύνες στους καταθέτες και σε άλλους άσχετους…(;) Και σε συνεργασία με τους πολιτικούς, και τα κανάλια καθώς και κάτι λαμόγια που την κλεψιά την έχουν κάνει επιστήμη (βλέπε ΔΝΤ) σε έχουν πείσει ότι φταις εσύ! Και ξέρεις πιο είναι το χειρότερο.. ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ρε υπόδουλεποταπέ και χαμέρπη νεοέλληνα..

 

Το άρθρο:

 

gold_zygaria_770966752Μείζον παγκόσμιο σκάνδαλο που άπτεται της αποτίμησης της αξίας των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κατά τη διάρκεια αποκρατικοποιήσεων και πώλησης κρατικής περιουσίας αναδεικνύεται με αφορμή έρευνα του Κόφι Ανάν για την πώληση σε εξευτελιστικές τιμές των κοιτασμάτων χρυσού του….

Κονγκό. Από την έρευνα προκύτει εμπλοκή μεγάλων τραπεζών της Deutsche Bank και της Morgan Stanley καθώς και διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος. Αναλυτες και παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι η υπόθεση αυτή είναι μια μόνο παρωνυχίδα της τεράστιας υπόθεσης υποτιμητικής κερδοσκοπίας που παίζεται εις βάρος των χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση και αναγκάζονται να πουλήσουν και να παραχωρήσουν εθνικό πλούτο και επιχειρήσεις προκειμένου να ανασάνουν.

Η έκθεση-κόλαφος για τον πρόεδρο της χώρας καθώς και την τεραστίων διαστάσεων Eurasia Natural Resources Corp. που είναι εισηγμένη στο βρετανικό χρηματιστήριο, μπορεί να αποτελέσει βάση για ελέγχους και σε ευρωπαϊκές χώρες, ενώ σίγουρα κατοχυρώνεται ως κακό προηγούμενο για τις εταιρίες εξόρυξης.

Όπως αναφέρουν παράγοντες  της αγοράς, πρόκειται για κοινό μυστικό, από τον καιρό των “ματωμένων” διαμαντιών της Αφρικής και του εμφυλίου στη Σιέρα Λεόνε. Η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη από αυτή που περιγράφεται στην έκθεση-καταπέλτη του Κόφι Ανάν. Οι σύγχρονοι “χρυσοθήρες” επιστρατεύουν μέσα και πρακτικές που ξεπερνούν ακόμα και τα τραπεζικά καρτέλ, ενώ η διαφθορά των κρατικών λειτουργών ακόμα και σε αναπτυγμένες χώρες έχει αποδειχθεί ότι διευρύνεται κατά την εκμετάλλευση κοιτασμάτων από ιδιωτικές εταιρίες.

Σύμφωνα με αντίγραφο της έκθεσης που έχουν στην κατοχή τους οι Financial Times το Κογκό έχει ζημιωθεί περί τα 1,4 δισ. Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, η ENRC αγόρασε υποτιμημένα στοιχεία και δραστηριότητες με γνωματεύσεις και αποτιμήσεις της κυβέρνησης και μεγάλων τραπεζών που έδρασαν ως σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων. Εν συνεχεία σε μικρό χρονικό διάστημα τα πουλούσε σε υπερπολλαπλάσια αξία αποκομίζοντας κέρδη και επιτυγχάνοντας τεράστιες αποδώσεις κεφαλαίων που ξεπερνούν το 500%(!).

Υπό το νέο πρίσμα που θέτει η έρευνα του Κόφι Ανάν και τις διευρυμένες δραστηριότητες των εταιριών καθώς και την παραδοχή ότι οι ίδιες πρακτικές και τρόπος δράσεις ακολουθείται διεθνώς, παράγοντες της Κομισιόν ανοίγουν τη συζήτηση για επανέλεγχο των κρατικών συμβάσεων και παραχωρήσεων κοιτασμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές η Κομισιόν έχει στα χέρια της στοιχεία που είναι ικανά να οδηγήσουν στην αποκάλυψη αντίστοιχων περιπτώσεων και σε χώρες που βρίσκονται σε κρίση εντός της Ευρωζώνης. Το θέμα έχει άλλωστε τμηματικά τεθεί κατ επανάληψη χωρίς όμως να δοθεί έκταση, λόγω του ισχυρού πολιτικού lobbying από τις εταιρίες εξόρυξης.

 

http://www.sofokleousin.gr/

Πηγή

Leave a Reply