«

»

Apr 03

Μεγάλη αποκάλυψη – σκάνδαλο κατάχρησης εξουσίας σε βάρος πολιτών γράφει ο κ Αθανάσιος Λασπόπουλος

Επιτέλους τίτλοι τέλους για το χειρότερο ΔΣ που πέρασε από την ΚτΠ ΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί η παραίτηση από όλα τα μέλη τα οποία την προηγούμενη Πέμπτη έκαναν και την αποχαιρετιστήρια συνάντηση τους προκειμένου όχι να πάρουν αποφάσεις, αλλά να κατοχυρώσουν την εβδομαδιαία αποζημίωση των 80 περίπου ευρώ που λάμβαναν ως αμοιβή ανά συνεδρία, για να δημιουργούν προβλήματα στην εταιρεία τους.

Τραγικός είναι δε ο απολογισμός του έργου που αφήνουν πίσω τους σε όλους τους τομείς.

Στη διεύθυνση των Κρατικών Ενισχύσεων, όχι μόνο δεν κατάφεραν να προκηρύξουν ούτε μια νέα δράση, αλλά με τις ενέργειές τους, κατάφεραν να ακυρώσουν και την δράση DigiMobile (2012), ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ακόμα να έχει εκδοθεί  επίσημα καμία ενημέρωση προς τις επιχειρήσεις που υπέβαλαν πρόταση. Να σημειωθεί ότι στην δράση είχαν υποβάλει αίτηση πάνω από 7.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δημιουργώντας διάφορα προσκόμματα, κατάφεραν να δημιουργήσουν συνθήκες ώστε να γίνουν συνομιλητές με τις επιχειρήσεις που υλοποιούσαν τα έργα.

Αυτή η εγκληματική στρατηγική όμως οδήγησε σε πολλές καθυστερήσεις, αποτρέποντας τελικά τις επιχειρήσεις να υλοποιήσουν τα έργα τους. Από τα 350  εκατομμύρια προϋπολογισμού που παρέλαβαν στο σύνολο των δράσεων, ζήτημα είναι να απορροφηθούν τα 60.

300 εκατομμύρια χαμένα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που περίμεναν μια ανάσα από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, τα οποία αν δεν απορροφούνται, επιστρέφονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατάφεραν να αυξήσουν το μέσο χρόνο αποπληρωμής των επενδυτικών σχεδίων από τις 70 ημέρες στις 1.000 περίπου, ενώ προέβησαν σε διάφορες ανυπόστατες καταγγελίες στις αρχές και πάγωμα πληρωμών σε επιχειρήσεις, δημιουργώντας προσχήματα για περαιτέρω καθυστερήσεις και προβλήματα στην ήδη ασθμαίνουσα Ελληνική Οικονομία.

Όμως φαίνεται ότι φεύγοντας παίρνουν και αυτό που τους αξίζει. Αμέτρητες μηνύσεις και αγωγές αποζημίωσης από τις επιχειρήσεις που προσπάθησαν και σε πολλές περιπτώσεις κατάφεραν να καταστρέψουν.

Προφανώς δεν κατάλαβαν το ρόλο τους ή είχαν άλλους σκοπούς και σχέδια στο μυαλό τους.

Στον Τομέα των Δημοσίων έργων φαίνεται ότι τα πήγαν λίγο καλύτερα, αφού κατάφεραν να δώσουν όλα τα έργα σε ημέτερες εταιρείες, δημιουργώντας όμως πάλι τεράστιες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα πάρα πολλά έργα να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός προϋπολογισμού.

Ο εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, εάν θελήσει να ασχοληθεί με το ζήτημα,  θα βρει πολύ “ψωμί” εκεί μέσα.

Να σημειωθεί ότι πρόεδρος του ΔΣ και υπεύθυνος για όλο το φιάσκο ήταν ο Αντώνης Ιωαννίδης, επίκουρος καθηγητής της ΑΣΟΕΕ. Ο Ιωαννίδης, άνθρωπος με σκοτεινό παρελθόν από την εμπλοκή του στην υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τα μαύρα ταμεία στο έργο της φορητότητας των τηλεφωνικών αριθμών, τοποθετήθηκε μετά από σύσταση του Μενέλαου Δασκαλάκη (πρώην Γενικό Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας) και παρά τις συνεχιζόμενες αποτυχίες του, στηρίχθηκε από το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά (πρώην Πρωθυπουργός), με τον οποίο ισχυριζόταν ότι επικοινωνούσε τακτικά κατ’ ιδίαν.

Συνεργοί του στα παραπάνω, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, με προεξέχοντα τον γνωστό και μη εξαιρετέο ποτέ από τα ΔΣ της ΚτΠ ΑΕ, Στάθη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος φαίνεται να ήταν και μέντορας του, αφού τους συνδέουν και οικογενειακοί δεσμοί, ενώ στην παρέα προστέθηκε προσφάτως και ο Γιώργος Τσακογιάννης (πρώην Διευθύνων Σύμβουλος ΚΤΠ ΑΕ), ο οποίος φαίνεται ότι εκτελεί πιστά τις εντολές τους.

Αχ ρε Καημένη Ελλάδα !

Απομένει να δούμε τι αλλαγές προτίθεται η νέα κυβέρνηση να κάνει στον χώρο της πληροφορικής. Θα τοποθετήσει καινούργιους ανθρώπους με όραμα ή θα ανακατέψει την παλιά λάσπη ;

Αθανάσιος Δ. Λασπόπουλος
Δημοσιογράφος

Το παραπάνω το λάβαμε σε email με το εξής κείμενο:

Ονομάζομαι Αθανάσιος Δ. Λασπόπουλος και εκτελώ το λειτούργημα της Δημοσιογραφίας
από το 1960 ως Δημοσιογράφος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου.

Τα τελευταία χρόνια έχω ασχοληθεί επισταμένα με την περίπτωση της εταιρείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΑΕ, η οποία από το 2011 μετά την απορρόφηση της εταιρείας
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΕ, αποτελεί τον ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης για έργα κρατικών
ενισχύσεων που άπτονται της πληροφορικής.

Λόγω των αυξημένων παραπόνων που έλαβα από επιχειρήσεις που έχουν ολοκληρώσει
επενδύσεις στα πλαίσια των δράσεων που διαχειρίζεται η ΚτΠ ΑΕ, πραγματοποίησα
προσωπική έρευνα προκειμένου να διαπιστώσω τι ακριβώς συμβαίνει και να ενημερώσω αναλόγως.

Η έρευνά μου έχει αποκαλύψει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τα οποία θέλω να ενημερωθεί
ο Ελληνικός Λαός, η νέα Κυβέρνηση, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα όσα συμβαίνουν
στη συγκεκριμένη επιχείρηση που διαχειρίζεται τεράστια κονδύλια του ΕΣΠΑ και
λειτουργεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Σας επισυνάπτω ένα άρθρο μου, το οποίο σας παρακαλώ να μου δώσετε βήμα μέσα από το
μέσο ενημέρωσής σας και να το δημοσιεύσετε προκειμένου να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις
να πάρουν ότι δικαιούνται και τους το κόβουν διάφοροι κομματικοί καρεκλοκένταυροι.

Είναι λυπηρό γιατί θέλουμε να λεγόμεθα Ευρωπαίοι Πολίτες και να έχουμε αυτό το αίσχος
της Κυβερνητικής Διοικήσεως των κονδυλίων και να λέμε ότι φταίνε για όλα οι Ευρωπαίοι
Εταίροι μας ενώ στην πραγματικότητα φταίμε όλοι εμείς.

Το ΔΣ της ΚΤΠ ΑΕ καθυστερεί τις κρατικές επιχορηγήσεις,
ζημιώνοντας ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.

Leave a Reply