«

»

Aug 28

Η θαυμάσια ιστοσελίδα τού Ελληνικού Συλλόγου Οργονομίας

Αντιγράφουμε από την ΠΗΓΗ..

Γράφει:

Ο Χρήστος Μουσουλιώτης

Με επίθεση από χάκερ, μόλις τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας της, (τού “TurkHackArmy”), ξεκίνησε τη ζωή της η ιστοσελίδα τού Ελληνικού Συλλόγου Οργονομίας.

turk-trolling

 

Η νέα ιστοσελίδα τού Ελληνικού Συλλόγου Οργονομίας

Η νέα ιστοσελίδα τού Ε.Σ.Ο. φτιαγμένη από τον Θεόδωρο Αντωνίου, περιέχει πολύ περισσότερα και καλύτερα θέματα  από την προηγούμενη. Πολλά από αυτά έχουν περιεχόμενο που δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα σε καμία άλλη ιστοσελίδα ελληνική ή αγγλική.

Η Επιτροπή για την Ιστοσελίδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να υπάρχουν αναλυτικές παρουσιάσεις για  τα κεντρικά θέματα που θα ήθελε να πληροφορηθεί ο κάθε επισκέπτης και γι΄αυτό το λόγο ακολουθήθηκε η λογική να παρουσιασθεί με απλό τρόπο σε ένα κεντρικό  μενού το σύνολο των κεντρικών θεμάτων, τα οποία στη συνέχεια θα διακλαδίζονταν αρθρωτά σε υποσύνολα

Θα έπρεπε λοιπόν να παρουσιασθεί ο πρωταγωνιστής αυτής τής προσπάθειας, ο Ελληνικός Σύλλογος Οργονομίας και αυτό γίνεται με το άνοιγμα τού πλαισίου με τίτλο «Ο Σύλλογος». Σε αυτή τη σειρά, καθώς ανοίγει, βλέπουμε να περιέχονται ο σκοπός τού Ε.Σ.Ο. και αναλυτικά το σημαντικό έργο του μέχρι σήμερα, ενώ υπάρχει και παράθεση των εκδηλώσεων σε τίτλους.

Το δεύτερο κρίσιμο θέμα είναι αυτό που παρουσιάζεται στην ενότητα «Οργονομία». Εδώ βρίσκουμε μια σύντομη αναφορά για το Αμερικανικό Κολέγιο τής Οργονομίας, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος γιατρός οργονομιστής και μια πλούσια παρακαταθήκη άρθρων από γιατρούς οργονομιστές και άλλους επιστήμονες με θέματα Οργονομίας δημοσιευμένα στο περιοδικό τού Α.Κ.Ο., «The Journal of Orgonomy».

Στην επόμενη ενότητα με τίτλο «Βίλχελμ Ράιχ» παρουσιάζεται η  πλέον έγκυρη βιογραφία τού Ράιχ γραμμένη από έναν εκ των ικανότερων και πιστών μαθητών του, τον Έλσγουορθ Μπέικερ.

Η πορεία των ανακαλύψεών τού Ράιχ δίνεται με εξαιρετικά αναλυτικό τρόπο ώστε να γίνεται κατανοητή η λογική σειρά των εξελίξεών τους και η τεράστια σημασία τους.

Το κολοσσιαίο συγγραφικό του έργο, που αδικείται από τις μέχρι σήμερα παρουσιάσεις, αποδίδεται με μια εξόχως κατατοπιστική παράθεση τίτλων, ώστε να αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης μέσω των γραπτών έργων τού Ράιχ ότι η εξέλιξη των ανακαλύψεών του βασίστηκε σε καθαρή επιστημονική αιτιότητα.

Υπάρχει επίσης  περιληπτική αναφορά για το Ίδρυμα Βίλχελμ Ράιχ και το αντίστοιχο Μουσείο, που διαχειρίζονται σήμερα τον τεράστιο πλούτο των αρχείων του, τα βιβλία, τα περιοδικά, αλλά και κάθε άλλο έργο του.

Στην επόμενη ενότητα «Δημοσιεύσεις» βρίσκουμε περιληπτική παρουσίαση των εργασιών τού Ράιχ σε βιβλία και περιοδικά στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, τόσο την εποχή που ζούσε όσο και μετά το θάνατό του.

Υπάρχει επίσης προσεκτική επιλογή βιβλίων που αποδίδουν όσο γίνεται με μεγαλύτερη ιστορική αξιοπιστία τα συμβάντα τής ζωής τού μεγάλου επιστήμονα και τις κολοσσιαίες ανακαλύψεις του, αλλά και αυτών των ελάχιστων έργων που εξελίσσουν πραγματικά την Οργονομία. Παρουσιάζονται ακόμα ορισμένες παραγωγές άξιες λόγου, που ανήκουν στο χώρο των ντοκιμαντέρ.

Κάτω από την ενότητα «Χρήσιμα» βρίσκεται ο Χάρτης τού Ιστότοπου,  οι ερωτήσεις απαντήσεις για θέματα Οργονομίας και η δυνατότητα επικοινωνίας με τον Ε.Σ.Ο.

Θα πρέπει να επισημάνουμε τελειώνοντας ότι ο ιστότοπος θα εμπλουτίζεται συνέχεια με νέα κείμενα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Καλή και αποδοτική εξερεύνηση των περιεχομένων.

http://www.orgonomy.org.gr

(Το ανωτέρω κείμενο είναι αναδημοσίευση από το “5ο Οργόνομα”.)

5oOrgonoma

 

Πηγή

Leave a Reply