«

»

Jul 05

Η αρχή του τέλους..

taxim1Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Στο Ταξίμ οι διαδηλωτές άνοιξαν τη “ντουλάπα” με τους “σκελετούς” της Νέας Τάξης.

Εκτός από τους Κεμαλοναζί της Άγκυρας, ανησυχούν και οι Βενιζελοναζί της Αθήνας.

…Τρόμος και στα ρετιρέ της Νέας Υόρκης.

…Το Κοράνιο αποκαλύπτει τη συνέχεια.

Βλέποντας κάποιος τα συμβαίνοντα στην πλατεία Ταξίμ, αν μη τι άλλο μένει εντυπωσιασμένος από τη “διαύγεια” των Ελλήνων αναλυτών …Ακόμα και των ερασιτεχνών αναλυτών. Είτε ανοίγεις μια τηλεόραση είτε “σερφάρεις” στο διαδίκτυο, οι αναλύσεις είναι κάτι παραπάνω από επαρκείς …Σοβαροί άνθρωποι, με πραγματική γνώση του αντικειμένου, έχουν πιάσει την “ουσία” του κεμαλικού κράτους …Γνωρίζουν το “μέταλλό” του και αυτό το περιγράφουν επαρκώς στις πολύ καλές και εμπεριστατωμένες αναλύσεις τους. Από εκεί και πέρα τα “απόνερα” αυτών των αναλύσεων κατακλύζουν λίγο-πολύ ολόκληρο τον ελληνικό ιντερνετικό χώρο. Υπάρχει δηλαδή μια πραγματικά καλή γνωστική βάση πάνω στα θέματα που αναλύονται και αυτή “διαχέεται” στο διαδίκτυο.

Από αυτό το σημείο και πέρα αρχίζουν τα προβλήματα και οι ασάφειες. Όταν το πρόβλημα “φεύγει” από την τουρκική “αυλή” και φτάνει στις δικές μας “εξώπορτες”, ξαφνικά οι “ανοιχτομάτες” αναλυτές χάνουν αδικαιολόγητα το “φως” τους και μερικοί απ’ αυτούς γίνονται τελείως “τυφλοί”. Ξαφνικά, ακόμα και οι πιο ατίθασοι αμφισβητίες του ίντερνετ, γίνονται ευκολόπιστα και αγαθά πλάσματα, τα οποία “ευθυγραμμίζονται” απόλυτα με την επίσημη κρατική προπαγάνδα τού ελληνικού κράτους. Οι ίδιοι άνθρωποι, δηλαδή, οι οποίοι γελάνε, αμφισβητούνε ή τσακίζουνε την επίσημη προπαγάνδα του τουρκικού κράτους, είναι αυτοί οι οποίοι φέρονται με τον απόλυτο σεβασμό στην αντίστοιχη ελληνική προπαγάνδα …Προφανώς σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει κανένας λόγο να αμφισβητεί το παραμικρό …Μάλλον, τα πάντα, που αφορούν την Ελλάδα είναι ακριβώς όπως τα “ξέρουμε” και δεν υπάρχει λόγος ούτε να τα αμφισβητούμε ούτε να τα ψάχνουμε …Ο Κεμάλ ήταν αρνητικός “ήρωας” και όχι ο Βενιζέλος …Ο Ατατούρκ ήταν “ψεύτικος”, ενώ ο “Αταρουμ” ήταν “αληθινός”.

Ένα από τα χαρακτηριστικά, που πάντα φέρει ο άνθρωπος, όταν πρέπει να κρίνει και δεν τον συμφέρει αυτό το οποίο “βλέπει”, είναι η εθελοτυφλία. Βάζει μπροστά του το υπέρτατο όπλο άμυνας και το οποίο είναι η επιλεκτική “μυωπία” …Η “μυωπία”, η οποία διακρίνει μόνον ό,τι συμφέρει και τίποτε άλλο. Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα, γρήγορα και με ακρίβεια ένας τέτοιος “μύωπας” διακρίνει τις “καμπούρες” των άλλων. Δεν υπάρχει πρόβλημα, που, όσο καλά “καλυμμένο” κι αν είναι, να μην το διακρίνει ο άνθρωπος. Αρκεί να αφορά τους άλλους. Σ’ ό,τι αφορά όμως τον ίδιο, είναι πάντα έτοιμος να φτάσει μέχρι την οικειοθελή τυφλότητα. Μπορεί να δικαιολογήσει τα πάντα. Αυτός, που για τους άλλους “διυλίζει” τον κώνωπα, για τον εαυτό του μπορεί να “καταπιεί” την κάμηλο.

Γιατί όμως αναφερόμαστε σε όλα αυτά; Γιατί συχνά-πυκνά βλέπουμε αναφορές στο ίντερνετ περί κεμαλοναζί. Οι Έλληνες αναλυτές έχουν εντοπίσει τα “απόκρυφα” σημεία του κεμαλικού καθεστώτος, το οποίοι ίδρυσε τη σύγχρονη Τουρκία και φροντίζει αυτό να το διαλαλεί μέρα και νύχτα. Τι μας λένε πάνω-κάτω αυτές οι αναλύσεις; Ότι το κεμαλικό καθεστώς ήταν ένα καθεστώς μιας μειοψηφίας, η οποία έλεγχε απόλυτα ένα “ιδιόκτητο” κράτος χάρη στον στρατό και τη δικαιοσύνη …Το καθεστώς εκείνο, το οποίο “αποθέωσε” έναν “πράκτορα” ξένων δυνάμεων και τώρα —που “ξεδοντιάζεται”— δίνει τη μάχη της επιβίωσής του. Αυτό είναι που σήμερα πρωταγωνιστεί στην πλατεία Ταξίμ. Αυτό αντιδρά στην ισλαμική “ατζέντα”, την οποία προσπαθεί να επιβάλει ο θρησκόληπτος Ερντογάν. Το άθεο κεμαλικό καθεστώς βλέπει ότι “παραγκωνίζεται” από την πλειοψηφία του ευσεβούς λαού και αντιδρά …Το καθεστώς μιας μειοψηφίας, της οποίας η καταγωγή δεν είναι καν μικρασιατική.

Δεν θα εξετάσουμε εδώ την αλήθεια της ταύτισης αυτού του καθεστώτος με τους αντιδρώντες στην Τουρκία. Άποψή μας είναι ότι η αντίδραση αυτή είναι πολύ μαζικότερη από εκείνη, την οποία θα μπορούσε να ξεσηκώσει το κεμαλικό παρακράτος από μόνο του. Άποψή μας είναι ότι υπάρχουν πολύ βαθύτερα αίτια γι’ αυτήν την αντίδραση, η οποία είναι απέναντι στην εξουσία γενικά και όχι μόνον απέναντι στον Ερντογάν… Είναι αντίδραση συνολική και άρα είναι αντίδραση και απέναντι στο κεμαλικό παρακράτος.

Στόχος των αντιδρώντων, δηλαδή, δεν είναι μόνον οι “ευσεβείς” του Ερντογάν, αλλά όλοι οι εξουσιαστές αγάδες της Τουρκίας. Το γεγονός ότι οι ισλαμιστές προσπαθούν να τη “χρεώσουν” στους κεμαλιστές και αυτοί από την πλευρά τους δεν αρνούνται αυτήν την “ευθύνη”, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό είναι αλήθεια. Σημαίνει ότι βολεύονται καί οι δύο από αυτήν την εκδοχή. Προφανώς θέλουν καί οι δύο “πόλοι” της εξουσίας να εμφανίζονται σαν συμπληρωματικά μονοπώλια, ώστε να μην δημιουργείται “κενός” χώρος εκμεταλλεύσιμος για νέες πολιτικές δυνάμεις και νέους ανταγωνιστές.

Αν πράγματι οι κεμαλιστές είχαν αυτήν τη δύναμη που βλέπουμε σήμερα να αντιδρά στην Τουρκία, θα είχαν ανατρέψει ήδη τον Ερντογάν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Δεν το επιχειρούν, γιατί γνωρίζουν πως δεν τους “παίρνει” …τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο και πάνω στις “πλάτες” του κόσμου, που σήμερα διαδηλώνει και ο οποίος δεν τους “ανήκει”. Όμως, μέχρι να δούμε τι θα γίνει και από ποιον, κανένας από τους δύο δεν θέλει να αναδυθούν τα πραγματικά αίτια, τα οποία οδήγησαν σε αυτήν την αντίδραση και εδώ σταματάμε προς το παρόν την αναφορά μας στα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης. Αυτό, το οποίο μας ενδιαφέρει στο σημείο αυτό, είναι η ελληνική ανάλυση περί του κεμαλικού καθεστώτος …Η κατά βάση σωστή ανάλυση, που “βλέπει” όλα τα μυστικά του κεμαλισμού.

 

Πράγματι το κεμαλικό καθεστώς από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του είχε πολύ στενές επαφές με το γερμανικό παρακράτος, το οποίο λειτουργούσε με έναν πάγιο τρόπο και ο οποίος μεταγενέστερα ονομάστηκε ναζιστικός. Ήταν ναζιστικό το γερμανικό παρακράτος πριν υπάρξει ο ναζισμός, όπως και η Σοβιετική Ένωση επί Λένιν λειτουργούσε σταλινικά πριν την ηγεσία του Στάλιν. Απλά ένας όρος “κωδικοποιείται” σε μια συγκεκριμένη ιστορική στιγμή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό, το οποίο περιγράφει ως κατάσταση, δεν προϋπήρχε …Είναι όπως οι αρρώστιες. Η πανούκλα υπήρχε, ακόμα και πριν ονομαστεί έτσι.

Από πανούκλα υπέφεραν κι εκείνοι, οι οποίοι νοσούσαν πριν τα “βαφτίσια” της. Εκ των υστέρων εμείς μπορεί να γνωρίζουμε από τι πέθαναν άνθρωποι, οι οποίοι υπήρξαν θύματα μιας άγνωστης γι’ αυτούς αρρώστιας. Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης ήταν ναζιστική από την ίδρυσή της και άρα πολύ πριν εμφανιστούν οι Ναζί στους δρόμους της. Ήταν ναζιστική, γιατί αυτό επέλεξαν εκείνοι που τη δημιούργησαν και την παρέδωσαν στους Ναζί. Ήταν ναζιστική, γιατί δημιουργήθηκε ως “αντίμετρο” σε έναν άλλο “πόλο”, πολύ συγκεκριμένο. Δημιουργήθηκε ως “αντικομμουνιστική” τη στιγμή εκείνη, που απειλούσε την Ευρώπη ο κομμουνισμός. Ήταν από τη φύση της βίαιη, γιατί υποτίθεται έπρεπε ν’ αντισταθεί στη βία της επανάστασης, που “υπόσχονταν” οι προλετάριοι.

Το κεμαλικό καθεστώς με αυτήν τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης είχε στενές σχέσεις. Στην πραγματικότητα λειτουργούσε υπό την καθοδήγησή της. Γερμανοί σύμβουλοι είχαν αναλάβει τον σχεδιασμό του. Γερμανοί στρατηγοί εκπαίδευαν τον στρατό του και χάραζαν την τακτική του. Γερμανοί βιομήχανοι ήταν αυτοί, που το προμήθευαν με οπλισμό. Γερμανοί “επιτελικοί” ήταν αυτοί, που συνέλαβαν και εφάρμοσαν την ιδέα να “ξηλωθεί” ο ελληνισμός από τη Μικρά Ασία και όχι μόνον. Γιατί λέμε “όχι μόνον”; Γιατί οι ίδιοι ήταν αυτοί, οι οποίοι “ξήλωσαν” τον ελληνισμό όχι μόνον από τη Μικρά Ασία, αλλά και από τις ακτές του σοβιετικού Εύξεινου Πόντου …Μιλάμε για γενικό “ξήλωμα” του ελληνισμού από πατρίδες αιώνων.

Οι επωφελημένοι —καί στις δύο καταστάσεις— ήταν συγκεκριμένοι …Ήταν οι γνωστοί κεμαλοναζί. Όμως, το περίεργο εδώ ήταν άλλο …Το περίεργο εδώ ήταν ότι τους κεμαλοναζί δεν τους βοήθησαν μόνον οι προφανείς συνεταίροί τους, που ήταν οι Γερμανοί φασίστες. Στον τελικό τους “θρίαμβο” συνετέλεσαν εξίσου και οι σταλινικοί της σοβιετικής Ένωσης …και αυτό είναι το παράδοξο. Στον “θρίαμβο” δηλαδή των κεμαλοναζί συμμετείχε το κύκλωμα των Ναζί και των σταλινικών ταυτόχρονα …Τα δύο “αδέρφια” με τη γερμανική καταγωγή …Τα “παιδιά” του Μαρξ και του Χίτλερ …Τα “δίδυμα”, τα οποία καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου αιώνα παρίσταναν τους θανάσιμους εχθρούς μεταξύ τους και παγίδευσαν σχεδόν όλους τους λαούς στην ψευδοσύγκρουσή τους.

Συνέχεια ΕΔΩ!

Leave a Reply