«

»

Jul 05

H Ευρώπη καταψήφισε το ACTA [& ύστερα ήρθαν οι μέλισσες]

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Η.Π.Α
Στις ΗΠΑ οι Αμερικάνοι γιορτάζουν την ημέρα Ανεξαρτησίας. Με επίκεντρο το φαγητό και την τηλεόραση. Η παχυσαρκία και η στέρηση σκέψης ειναι δυο από τα στοιχεία που κρατούν υποταγμένο τον λαό των ΗΠΑ στο μεγαλύτερο ποσοστό του.

Στρασβούργο/Γαλλία

Οι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι ευρωβουλευτές, φηφιζουν σχετικά με την συνθήκη ACTA. Κατά της συνθήκης ψήφισαν 478 ευρωβουλευτές, έναντι μόλις 39 που την υπερψήφισαν και 165 απείχαν.

Και βούιξε το σύμπαν. Για νίκη, για ελευθεριά, για λεβέντες ευρωβουλευτές, για τέλος της καταπίεσης, για αλλαγή και ένα σωρό γλαφυρές αηδίες είναι όσα κατα κόρον κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Λυπάμαι αφάνταστα, αν το osarena δεν συμμετέχει σε αυτό πανηγύρι, τ’ οποίο είναι (για εμάς) πέρα για πέρα ψεύτικο και κίβδηλο.

Μπορείτε ελεύθερα να διαφωνήσετε με τις απόψεις μας και να παραθέσετε τις δικές σας στα σχόλια από κάτω, ωστόσο επιτρέψτε μας πρώτα, να εκφράσουμε τους λόγους της δυσπιστίας μας:

Συμβολισμοί και “συμπτώσεις”

Η συγκεκριμένη ημέρα της ψηφοφορίας στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία είναι και η μεγαλύτερη εθνική γιορτή για τις ΗΠΑ, μόνο τυχαία δεν είναι.

Ο λόγος βέβαια έχει να κάνει με συμφέροντα και τίποτε άλλο. Μια μάχη των βιομηχανιών της Ευρώπης σε αυτές της Αμερικής. Μια ευκαιρία για επίδειξη δύναμης, ώστε να επιβληθεί μια πιο ισχυρή θεση Ευρωπαϊκών συμφερόντων (των εταιρειών, ΟΧΙ δικών σου), στις παγκόσμιες αγορές.

Αυτή άλλωστε είναι η πρώτη φορά που το Ευρωκοινοβούλιο χρησιμοποιεί τη δυνατότητα που του παρέχει η Συνθήκη της Λισσαβόνας να απορρίψει διεθνή εμπορική συμφωνία.

Μια “μάχη” εντυπώσεων και προπαγάνδας. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Μια μικρή αναδρομή

Εμείς μπορεί εδώ και μια δεκαετία να απολαμβάνουμε μια καλή ποιότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και να βρισκόμαστε μπροστά σε μια θάλασσα πληροφοριών που προσφέρει η “άναρχη” φύση του διαδικτύου.

Το ίδιο το διαδίκτυο όμως, έχει ξεκινήσει πολλές δεκαετίες νωρίτερα. Κάποια προνοητικά μυαλά, είδαν τι μπορεί (εν μέρει) να συμβεί και έτσι σε άλλες εποχές, έβαλαν μπρος τους μηχανισμούς, προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο του νέου μέσου.

Αυτό θα ήταν καλό επειδή εκτός από έλεγχο στους ανθρώπους και τις μάζες, θα έφερνε και πολλά κέρδη.
Ήταν κάπου στην αυγή της δεκαετίας του 1990, όταν πρόβαλε η πρώτη πρόταση για έλεγχο του διαδικτύου και με χρηματικά οφέλη για κάποιους.

Η διαδικασια γνωστή και η συνήθης. Μέσω των εξαγορασμένων και διψασμένων για χρήμα και εξουσία πολιτικών, φτάνουν στα κοινοβούλια νομοθετήματα τα οποία ΠΑΝΤΑ ωφελούν κάποιους ισχυρους που με τον όποιο τρόπο έχουν αποκτήσει δύναμη και πλούτο.

Στην προκειμένη περίπτωση ήρθαν από τις ΗΠΑ, καθώς στην πράξη, εκεί γεννήθηκε το διαδίκτυο. Βέβαια δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να περάσουν όλα, καθώς οι πολιτικοί, ασχέτως του αν έχουν ράψει στα μέτρα τους ένα εκλογικό σύστημα, οφείλουν ανά κάποια χρόνια να εκλέγονται.

Δείτε λοιπόν το ιστορικό όλου αυτού και όπως θα καταλάβετε δεν θα σταματήσει μεχρι να εφαρμοστεί απόλυτα. Μάλιστα σε κάθε νέα πρόταση που γινεται, είναι ακόμα πιο αυταρχικό:
SOPA/PIPA/ACTA/CISPA: Πως φτάσαμε σε αυτά? Τι προηγήθηκε πριν?

Συνέχεια ΕΔΩ!

Leave a Reply