«

»

Sep 02

Αναμένονται μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές στην Ελλάδα

drownΤου Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Μη νομίζετε ότι είναι μακρυά η εποχή αυτή. Λάβετε τα μέτρα σας.

Τη μια μέρα έγραψα ότι έρχονται κάθε μέρα χίλιοι λαθρομετανάστες απο τη Τουρκία και την άλλη γράφτηκε ότι μπήκαν δέκα χιλιάδες στη Λέσβο, Kώ και Λέρο. Τυχαίο;

Την μια μέρα έγραψα ότι οι εφοπλιστές δεν θα φορολογηθούν και την άλλη μέρα ο Τσίπρας τους έκανε μείωση φόρων και φορολόγησε τους αγρότες (ισοδύναμο μέτρο είναι και αυτό). Αηδίες.

Τη μια μέρα έγραψα ότι θα γίνει Τράπεζα Ανάπτυξης και την άλλη  μέρα έγινε Ταμείο Ανάπτυξης, απο το οποίο θα δίνονται λεφτά στους αγρότες (ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία και με μη ελέγξιμο τρόπο), και για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Τρίχες.

Τη μια μέρα λέω ότι χρειάζεται παραγωγή και όχι διορισμοί στο δημόσιο και σε μη παραγωγικές θέσεις και την άλλη μέρα η κυβέρνηση των ψευτών και τεμπέληδων θέλει να διορίσει 19,000 άτομα σε κοινωφελή προγράμματα. Αηδίες.

Δεν είμαι προφήτης. Είμαι προσεκτικός. Μια συγκυβέρνηση δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα του μνημονίου γιατί υπάρχουν υπογραφές. Παραγωγική ανασυγκρότηση δεν ξέρουν να κάνουν και αυτό είναι που χρειάζεται η Ελλάδα. Είτε εντός ευρώ είτε εκτός ευρώ, χωρίς παραγωγή και εξαγωγές η Ελλάδα δεν έχει ελπίδα.

  • Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας θα αλλάξουν. Η συζήτηση για τα ισοδύναμα μέτρα θα γίνει σημείο αιχμής σε καθημερινή βάση όπως και το μεταναστευτικό.
  • Η κυρία Κούλα δεν μπορεί να εκδώσει ΠΝΠ. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να αλλάξει το ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία. Πήγαν όμως να το κάνουν παράνομα. Τους περίμενα αλλά τη γλύτωσαν…

Θέλω να επισημάνω, ότι υπάρχει φιλτράρισμα ειδήσεων από όλους τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, ώστε να μη ακούγονται επικίνδυνες απόψεις. Ο λόγος απλός. Από τη στιγμή που μίλησαν στο Γραφείο του Χρεοκόπη Παυλόπουλου οι πολιτικοί αρχηγοί (άγνωστο τί είπαν), η Ελλάδα δεν έχει και φανερά αντιπολίτευση.

Έτσι εξηγείται η πολιτική συμπεριφορά όλων που ξεκινάει απο ψηλά και φτάνει στα χαμηλότερα κλιμάκια. Δεν έχουν τίποτα να χωρήσουν και πλέον δεν το κρύβουν. Αυτό σημαίνει, ότι είμαστε στο σημείο των μεγάλων γεωπολιτικών αλλαγών στην Ελλάδα. Σχετικά με τα υπόλοιπα κόμματα, αυτά υπάρχουν για να καλύπτουν τις επιθυμίες όλων των πολιτών, ώστε να μη σχηματίζονται πυρήνες έξω απο το μαντρί, που να μη ελέγχονται. Δεν είναι τυχαίο, ότι σε κάθε νέα πολιτική κίνηση, οι απατεώνες τρέχουν πρώτοι να πιάσουν τις γωνίες.

Γιατί δεν όλοι κάνουν στην άκρη; Δεν έχουν ελπίδα και τα κόλπα τους είναι ξεπερασμένα. Υπάρχει λόγος και αυτός είναι, ότι είμαστε στο σημείο των μεγάλων γεωπολιτικών αλλαγών στην Ελλάδα. Ξέρουν, ότι δεν χρειάζεται πλέον να υποδύονται τον παπατζή για πολύ…

Τα άρθρα για το λιγνίτη εδώ και εδώ τα διαβάσατε; Να τα διαβάσετε και να τα διαδώσετε. Υπάρχουν και άλλες εφαρμογές για το λιγνίτη αλλά και για το αλουμίνιο

Η χρήση των ΑΠΕ και των μπαταριών υψηλής ισχύος (βλέπετε εδώ και εδώ) θα αλλάξουν τον ενεργειακό χάρτη είτε αρέσει είτε όχι. Ξέρω ότι πολλοί είναι εναντίον τους στην Ελλάδα. Λογικό αφού όλα γίνονται λάθος. Λέω όμως και το εξής:

  1. ότι η επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη σε διεθνές επίπεδο δεν εξαρτάται από τό τί αντιλαμβάνονται όσοι είναι κακώς πληροφορημένοι στην Ελλάδα ή από όσους έχουν κέρδος απο το να μη προχωρήσουν οι ΑΠΕ για να γίνουν άλλες επιλογές στην ενέργεια (φυσικό αέριο, LNG, CNG) ή απο όσους δημιουργούν προβλήματα για να φαγωθούν τα λεφτά των επιδοτήσεων απο τους επιχειρηματίες που κάνουν τα έργα λόγω ακύρωσης των απο αντιδράσεις του πληθυσμού
  2. ότι όλα στην Ελλάδα γίνονται σε λάθος τόπο και χρόνο (και οι ΑΠΕ και οι έρευνες για υδρογονάνθρακες και χιλιάδες άλλα). Ποτέ δεν συμφώνησα να πωλούνται ακριβά οι κιλοβατώρες των ΑΠΕ ούτε ποτέ συμφώνησα στα έργα και στις επιλογές των τεχνολογιών των ΑΠΕ  που γίνονται. Όλα έχουν τη σημασία τους.

Τα προγράμματα των κομμάτων  για τις εκλογές μη τα διαβάσετε. Δεν είναι σοβαροί οργανισμοί.

Πηγή

Leave a Reply